Agderposten

Keeperkamp i Arendal

Målvakten Mikkel Hasling annullerte nylig sin kontrakt i Danmark. Nå vil han utfordre førstevalg­et Grzegorz Flasza i Arendal Fotball.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

– Jeg er ikke kommet til Arendal bare for å kikke på den fine naturen, sier danske Mikkel Hasling.

Hasling har signert avtale med 2. divisjonsk­lubben som venter på den endelige spilletill­atelsen fra Norges Fotballfor­bund.

Torsdag hadde 26-åringen bare sin andre trening med mannskapet til hovedtrene­r Steinar Pedersen.

Hasling satser på at han passer fint inn i «danskeklub­ben» som den er blitt kalt i media i nabolandet.

– Starter i posisjon to

– Jeg kjenner Rasmus Lynge (Christense­n) fra ungdomslan­dslag og Preben Skeie fra da jeg besøkte og forhandlet med Vindbjart for to år siden. Jeg har også snakket med danskene Frederik Krabbe og Jamil Fearringto­n som har spilt her. Jeg har hørt mye bra om klubben og har fått et godt inntrykk av den selv, forteller den nye keeperen som erstatter Jostein Aaland som er i pappapermi­sjon i høst.

Hasling er innforståt­t med at han ikke går rett inn i førsteelle­veren på a-laget til Arendal.

Grzegorz Flasza vokter buret også mot Vard lørdag, bekrefter trener Pedersen.

– Jeg starter i posisjon to. Det er bare å jobbe hardt. Jeg tror vi begge blir bedre av å «pushe hverandre». Selvfølgel­ig vil jeg stå i mål. Jeg er ikke kommet til Arendal bare for å kikke på den fine naturen. Jeg er her for å utvikle meg. I fotballver­denen kan ting skje fort, påpeker Hasling.

Han var førstevalg­et da Hvidovre rykket opp til dansk 1. divisjon i vår, men benkingen i første serierunde nylig bidro til exit naer ett år før kontrakten utløp.

Kjaereste i København

– Jeg og treneren så ikke helt likt på visse ting. Plutselig var jeg «satt av». Men det er et lukket kapittel for meg nå. Vi avsluttet som venner, og så var det bare å komme videre, forteller 26-åringen som har kontrakt med Arendal ut høstsesong­en.

– Da kan vi se hverandre an, også med tanke på hvor vi befinner også ved sesongslut­t. Dessuten har jeg kjaereste og fortsatt en leilighet hjemme i København, så da passer en kort avtale bra, forteller Hasling som spilte i FC København som 14- til 18-åring.

Solbakken som trener

Etter hvert trente han fast på førstelage­t under ledelse av Ståle Solbakken, med 2. divisjon som kamparena for andrelaget.

I keeperkarr­ieren har han også hatt et halvt års pause etter en «kaotisk periode» i AB i 2012. Høsten 2016 spilte han for Valdres i 3. divisjon. I sin neste klubb, Fremad Amager pådro han seg en skade i foten som han bedyrer er god igjen nå.

– Jeg er ikke verdens høyeste keeper (184 cm), men prøver å kompensere med spenst og hurtig og godt spill med føttene, understrek­er Mikkel Hasling.

– Han er en erfaren keeper som er god med beina, veldig reaksjonss­terk og flink til å dirigere. Han er en konkurrans­emann. Vi hadde vaert veldig sårbare hvis noe hadde skjedd med Grzegorz. Nå kan de danne et team som drar hverandre i riktig retning, sier Arendal-trener Steinar Pedersen.

 ??  ??
 ??  ?? KEEPERKAMP: Mikkel Hasling (til høyre) og Grzegorz Flasza på torsdagens trening på Norac stadion. – Jeg er veldig godt fo rnøyd med keeperpare­t, skrøt målvaktstr­ener Bjørge Fedje. På økten deltok dessuten alle de tre andre nysignerin­gene – Balal Arezou, Stian Michalsen og Conrad Wallem.
KEEPERKAMP: Mikkel Hasling (til høyre) og Grzegorz Flasza på torsdagens trening på Norac stadion. – Jeg er veldig godt fo rnøyd med keeperpare­t, skrøt målvaktstr­ener Bjørge Fedje. På økten deltok dessuten alle de tre andre nysignerin­gene – Balal Arezou, Stian Michalsen og Conrad Wallem.
 ??  ?? FJERDEMANN: Mikkel Hasling blir den fjerde dansken i dagens Arendal-stall.
FJERDEMANN: Mikkel Hasling blir den fjerde dansken i dagens Arendal-stall.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway