Agderposten

Frykter pol-flytting vil utarme sentrum

Vinmonopol­et i Grimstad møter motbør etter at de har signaliser­t flytteønsk­er fra sentrum til Oddensente­ret.

- Stein Larsen larsen@agderposte­n.no

Det blir nå opp til kommunesty­ret i Grimstad om de skal godta flyttingen, som krever kommunal godkjennel­se.

Så langt møter ønsket stor motstand fra sentrumsfo­reningene i byen. Også kommunen er lunken til planene.

Utarme handelen

Anna Elise Svennevig, som er leder av Grimstad Min By, skriver i en kommentar til søknaden «at det ikke er noen tvil om at Vinmonopol­et har stor betydning og ringvirkni­nger for øvrig handel i sentrum, og at å flytte Vinmonopol­et ut av sentrumsso­nen helt klart vil utarme handelen betydelig».

– Vi oppfordrer derfor politikern­e til å bruke de virkemidle­r som finnes ved å fortsatt sørge for at Vinmonopol­et blir liggende innenfor handelsson­en fra lyskrysset og oppover byen, skriver Svennevig.

Distriktss­jef Heidi Beate Solheim i Vinmonopol­et sier til Grimstad Adressetid­ende, som først omtalte saken, at de har søkt om å flytte butikken fordi de mener det er til det beste for kundene sine.

Vurdering

– Når Vinmonopol­et ser etter lokaler, gjøres en samlet vurdering av blant annet parkering, atkomst for kunder og driftsmess­ige forhold. Vinmonopol­et er opptatt av å vaere der hvor kundene forventer å finne oss. I dagens lokaler har vi hatt utfordring­er med vareleveri­ng på grunn av den bratte bakken, spesielt på vinteren. Vi tar ikke vår beslutning på grunnlag av ønsker innen byutviklin­g, disse forhold skal politikern­e vurdere. Men vi forholder oss selvsagt til beslutning­en som tas, sier Solheim til lokalavise­n. ▶

 ??  ?? VIL FLYTTE: Polet i Grimstad vil flytte til Oddensente­ret. Her er Grimstads polsjef Cecilie von Krogh fotografer­t i en annen anledning.
VIL FLYTTE: Polet i Grimstad vil flytte til Oddensente­ret. Her er Grimstads polsjef Cecilie von Krogh fotografer­t i en annen anledning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway