Agderposten

Rekordmang­e overnattin­ger i juni

Det var 4,2 millioner overnattin­ger hos kommersiel­le aktører i Norge i juni. Det er rekord for årets sjette måned og 4,3 prosent flere enn i fjor.

-

For hotellene var økningen på 3,6 prosent sammenlign­et med juni 2017. En vekst i gjennomsni­ttsprisen per rom på 1,3 prosent bidro til at hotellenes omsetning fra overnattin­g økte med 5,8 prosent, ifølge tall fra Statistisk sentralbyr­å. Ferie- og fritidsrei­sende sto for 1,5 millioner av totalt 2,6 millioner hotellover­nattinger.

Mens det var 8 prosent flere overnattin­ger med norske gjester, var det en nedgang på 3,6 prosent i antall gjestedøgn med utenlandsk­e gjester.

Ferie i eget land

Direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv gleder seg over veksten, og synes det er spesielt gledelig at mange nordmenn velger ferie i eget land.

–Det skyldes det fine vaeret, men også at veldig mange har gjenoppdag­et sitt eget land. Dette kan også bety at det er potensial neste år, uavhengig av vaer, til å få flere nordmenn til å ville prøve norgesoppl­evelser, sier Devold til NTB.

På Svalbard økte hotellover­nattingene med 4,8 prosent.

Campingpla­ssene hadde flere gjester både fra Norge og utlandet. Til sammen var det 1,3 millioner overnattin­ger ved campingpla­ssene, noe som er 7,5 prosent flere enn i juni i fjor. Veksten er størst blant bobilgjest­ene: 34 prosent.

Hyttegrend­ene opplevde en nedgang på 1,3 prosent og endte på en kvart million overnattin­ger.

Viktige måneder

NHO-topp Devold påpeker hvor mye sommermåne­dene betyr for mange reiselivsa­ktører.

– For en god del av reiselivet vil juni, juli og august vaere de tre månedene som betaler for alle månedene med minus, slik at vi må vaere varsomme med å trekke helårskonk­lusjoner. I Europa er det sommerferi­e i både juli, august og september, så vi må vente til vi ser disse tallene før vi trekker en konklusjon for sommeren.

(NTB)

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: TERJE BENDIKSBY, NTB SCANPIX ?? ØKER MEST: Bobilturis­ter er den gruppen overnatten­de gjester som øker mest, med 34 prosent økning på campingpla­ssene.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: TERJE BENDIKSBY, NTB SCANPIX ØKER MEST: Bobilturis­ter er den gruppen overnatten­de gjester som øker mest, med 34 prosent økning på campingpla­ssene.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway