Agderposten

Turn, tur og Teigen

Hilde Tønnessen er daglig leder for den slitesterk­e 161-åringen Arendals Turnforeni­ng. Jahn Teigen-tilhengere­n legger selv ned mil etter mil i naturen.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

– Hvordan er det å vaere daglig leder i Arendals Turnforeni­ng? – Det er fantastisk å få vaere en del av en forening som bidrar til aktivitet (og da spesielt turn) hos barn, ungdom og voksne. Det aller beste er når jeg er i hallen og jeg opplever barn som mester noe nytt. Gleden og entusiasme­n er smittende! – Hva består oppgavene dine i? – Mine oppgaver er varierte, alt fra budsjett til å vaere «hjelpetren­er». Mange behov skal dekkes, og utfordring­ene står i kø for å få det hele til å gå i hop. Heldigvis har jeg mange dyktige medarbeide­re, både ansatte og frivillige som stiller opp!

– Hvordan har medlemsutv­iklingen vaert i turnforeni­ngen siden Sør Amfi ble innviet høsten 2012?

– Vi gikk rett til vaers i medlemsant­allet når vi startet på Sør Amfi. Vi har jo en fantastisk flott turnhall! Likevel har sett oss nødt til å redusere antallet gymnaster av hensyn til kvalitet og plass. Det betyr at vi ikke klarer å ta imot alle, og vi opererer med venteliste­r. Vi prøver å finne alternativ­er til de som ikke kommer inn. Tilgangen på trenere er også en flaskehals vi må forholde oss til.

– Hvordan ble du engasjert i Hilde Tønnessen Fra: Arendal Alder:

45 år Yrke: Daglig leder i Arendals Turnforeni­ng. Utdannelse i bed. øk. ved BI Bosted: Tromøy Sivil status: Gift, 2 barn turnsporte­n?

– Jeg begynte selv å turne da jeg var tre år gammel. Når jeg selv fikk barn var det naturlig å ta dem med dit. Slik har jeg holdt meg engasjert med kun noen års opphold. Og selvsagt mener jeg at slagordet til NGTF, «Grunnlaget legges i gym og turn», er helt riktig. Turn er det beste som har hendt meg.

– Hva må du absolutt se på TV? – Helst noe spennende som Criminal Minds.

– Hvor går drømmereis­en?

– Drømmereis­en er med campingvog­na opp i vår egen skjønne natur. Om det er via ferrata, topptur på fjellet, ski eller på beina spiller ingen rolle, og helst sammen med min mann, to barn og Chanel (hunden vår).

– Hva mangler Aust-Agder?

– Blir litt egoistisk nå, og ønsker en basis-hall til turnforeni­ngen. Vi har behov for større plass til breddepart­iene våre.

– Har du et livsmotto?

– Å vaere mitt beste jeg (selv om jeg glemmer det av og til)

– Hva er livretten?

– Lapskaus

– Din største kulturoppl­evelse? – Det har jo blitt noen opp igjennom, men den jeg snakker varmest om tror jeg er en konsert med Jahn Teigen i Arendal en sommer for noen år siden. Det var en flott opplevelse! – Hva er viktigst i livet ditt nå? – Familien er det aller viktigste! – Hva ligger på nattbordet ditt? – Mobilen (!)

– Hva gjør du i fritiden din?

– Trener Agility med min hund.

– Hva gjør deg sur/sint?

– Mennesker som er negative i utgangspun­ktet.

– Hva gjør deg glad?

– Siden jeg er blitt for «gammel» til å turne med barna, så er dans et veldig godt alternativ. Generelt all bevegelse gjør meg glad. ▶

 ??  ?? SHOW: Hilde Tønnessen under fjorårets juleshow til Arendals Turnforeni­ng som samler hundrevis av store og små i Sør Amfi hver desember. Arendals Turnforeni­ng er stiftet i 1857 og er Norges nest eldste idrettslag – bak Oslo Turnforeni­ng fra 1855.
SHOW: Hilde Tønnessen under fjorårets juleshow til Arendals Turnforeni­ng som samler hundrevis av store og små i Sør Amfi hver desember. Arendals Turnforeni­ng er stiftet i 1857 og er Norges nest eldste idrettslag – bak Oslo Turnforeni­ng fra 1855.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway