Agderposten

DET HENDTE

- Anders W. Krauss Helge Svein Halvorsen

Hipp hipp hurra! Vår snill, gode, omsorgsful­le Dina fyller 8 år i dag! Vi er så utrolig glad i dag! Klemmer fra mamma, pappa, Sebastian

Hipp hurra for Dina som fyller 8 år! Håper du får en kjempefin dag! Veldig glad i deg! Klemmer fra mormor, tante Malin og Skip.

Hipp hurra for vår gode William som fyller 2 år 17. august. Du er vår storsjarmø­r og vi er veldig glad i deg. Klemmer fra lillebror, mamma Hipp hurra for Ulrik Stø Skoland på Bjorbekk som fyller 4 år idag. Du er en supergutt og vi er veldig glad i deg. Ha en flott bursdagsfe­iring. Hilsen fra bestemor og bestefar på Tromøy og resten av familien.

Gratulerer så mye med 7 års dagen fineste Molly-jenta vår! Tenk, allerede 2. klassing! Gleder oss masse til å feire deg. Vi er superglad i deg! Masse koser og klemmer fra Fillip, mamma, pappa og resten av familien.

Hipp hurra for Ronja som fyller 9 år 17.august Gratulerer så mye med dagen godjenta og og snuppa vår.

Vi er så glad i deg. Klemmer fra mor og far, tanter og onkler, fettere og kusiner og oldermor Lilly. 1862:Siouxopprø­ret

Det såkalte brøt ut i Minnesota. Opprøret var en reaksjon på at den føderale regjeringe­n nektet å utbetale det årlige avdraget på kjøpet av indianerne­s land, noe som førte til hungersnød i indianerbe­folkningen. 17. august gikk krigere fra siouxstamm­en til angrep på nybyggere i det sørvestre Minnesota. Ifølge Wikipedia skal minst 400 nybyggere ha blitt drept i månedene som fulgte, inntil den amerikansk­e haeren knuste opprøret. 303 siouxindia­nere ble dømt til døden for å ha deltatt i voldshandl­ingene. For 264 av dem ble dommene omgjort til fengselsst­raffer etter inngripen fra president Abraham Lincoln. De resterende 38 ble hengt i byen Mankato 2. juledag 1862, i det som var den største massehenre­ttelsen i amerikansk historie. 1987:forhenvaer­ende

Hitlers stedfortre­der, Rudolf Hess, ble funnet død i et hageskur i Spandau-fengselet i Berlin. Den offisielle dødsårsake­n var selvmord ved hengning. Hess hadde da sittet i fengselet i 40 år, og siden 1966 som eneste fange. En mengde konspirasj­onsteorier har ynglet i kjølvannet av nazistens brå død. Hans sønn Wolf Rüdiger Hess hevdet til sin død i 2001 at faren var blitt myrdet av britiske agenter. Sønnen viste blant annet til at den 93-årige Hess var så svekket at han ikke var i stand til å snøre sine egne skolisser, og langt mindre til å binde en renneløkke av en elektrisk ledning. Også Hess’ sykepleier i fengselet gjennom de siste tre årene beskyldte britene for å ha tatt livet av nazitoppen. Rudolf Hess ble gravlagt i den bayerske byen Wunsiedel, som i flere år var et yndet valfartsst­ed for nynazister. Graven hans ble slettet i 2011. 1998:Clinton

President Bill

innrømmet under en høring å ha stått i et «upassende fysisk forhold» til den 27 år yngre Monica Lewinski, som i det aktuelle tidsrommet hadde arbeidet som praktikant i Det hvite hus. I en TV-overført tale samme kveld erkjente han også å ha «villedet» sine omgivelser om de faktiske forhold. Snaut åtte måneder tidligere hadde Clinton avgitt sin berømte erklaering om at «I did not have sex with that woman, miss Lewinski.» Han hadde videre understrek­et at det «ikke eksisterer noe seksuelt forhold» mellom ham og Lewinski. Denne siste uttalelsen sto han fremdeles fast ved i august, med henvisning til at han hadde uttalt seg i presens, og dermed ikke utelukket at det kunne ha eksistert et seksuelt forhold på et tidligere tidspunkt. (©NTB)

Ole Emil Rummelhoff

Ole Emil Rummelhoff er gått bort, 83 år gammel. Han var født og oppvokst i Arendal og ble utdannet som sivilingen­iør ved Universite­tet Durham i England i 1962. Året etter ble det jobbutford­ring i Kristiansa­nd hvor han stiftet familie og etter hvert utviklet sin egen konsulentv­irksomhet innen bygg og anlegg.

Ole Emil fikk i årenes løp et bredt sosialt nettverk og vil av mange bli husket fra sørlandsfo­tballen hvor han i tidlige ungdomsår var en viktig og talentfull spiller for Grane. Etter flytting til Kristiansa­nd ble han i mange år en markant profil for Donn. Her ble han også en dyktig administra­tor og primus motor for viktige prosjekter, hvilket førte til at han mottok klubbens høyeste utmerkelse­r, gullmerke og aeresmedle­msskap. Ole Emil ble også en kjent størrelse innen Agder Fotballkre­ts hvor han var kretsforma­nn fra 1973 til 1977.

Hans historiske innsats som arkivar må nevnes spesielt. Flere klubber fikk glede av dette arbeidet som han utførte helt til det siste. Rummelhoff­s verdifulle arkiv om sørlandsfo­tballen er sikret til nytte og glede for ettertiden på Statsarkiv­et.

Allsidige Ole Emil hadde mange interesser. Han var bl.a. en ivrig skiløper. Han fortsatte å represente­re Grane i skiløypa etter flytting til Kristiansa­nd, og det var ikke mange turlangren­n han stod over i Agder etter avsluttet studier. Gjennom sin lederjobb i et av de første bowlinganl­egg i Kristiansa­nd ble han også en god utøver som førte til representa­sjon utenbys for sin klubb. Han hadde også ord på seg som en dyktig bridgeutøv­er.

Gjennom ulike miljøer, og med sine joviale holdninger, ble arendallit­ten en avholdt og respektert personligh­et i et nettverk av relasjoner i landsdelen. Han fremstod som et engasjert og omsorgsful­lt medmennesk­e som bl.a. viste omtanke og medfølelse overfor venner og kjente som slet med alderdom og helseprobl­emer. Ole Emil Rummelhoff blir minnet med takknemlig­het av mange.

Fred med hans minne.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway