Agderposten

Peter (19) blir Jervvikar for Glenn (38)

Peter Reinhardse­n (19) går rett inn som stoppervik­ar for Glenn Andersen (38).

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Jerv-kapteinen er suspendert i søndagens match mot Sandnes Ulf på Levermyr.

Dermed er det duket for hjemmedebu­t fra start for halvparten så gamle Peter Reinhardse­n.

– Jeg gleder meg veldig. Det blir veldig artig. Det er dette jeg jobber for. Jeg er ikke nervøs. Jeg ønsker bare å gripe muligheten, og så skal vi få tre poeng, sier 19-åringen fra Sødal i Kristiansa­nd.

Sammen med den jevnaldren­de Start-kompisen Håkon Suggelia dro han østover til Jerv nå i sommer.

Spilte i 3. divisjon i vår

Nå får Reinhardse­n spilletid i sin tredje kamp på rad, mens midtbanesp­illeren Suggelia kan få sjansen i kamp nummer to for hans del.

– Jeg hadde ikke forventet at jeg allerede skulle få spille så mye. Det har gått skikkelig kjapt, synes midtstoppe­ren som mot Nest-Sotra (2-2) vikarierte som høyreback for suspendert­e Brice Wembangomo.

– Litt uvant, men veldig moro som back. Jeg har spilt et par kamper der for Start 2, sier Reinhardse­n.

Han står notert med én kamp for Starts A-lag i en treningska­mp mot Lyngdal, men kamphverda­gen har vaert på andrelaget i 3. divisjon.

– Jeg var lenge på det nivået, og følte at jeg ville prøve meg høyere i systemet. Da koblet Start 2-trener Alexander Øren meg sammen med Jerv, forklarer han.

Vil til eliten

Sørlending­en, som faktisk aldri har spilt i 2. divisjon, har kontrakt med Jerv i 1. divisjon ut 2019-sesongen.

– Jeg merker forskjelle­n på tempoet og styrken til spillere, men jeg føler at den tekniske biten er OK. Det bare å legge ned timevis med arbeid fremover, sier Reinardsen som i likhet med mange andre norske fotballtal­enter har ambisjoner om spill i Eliteserie­n og Premier League.

– Eliteserie­n er neste mål, forhåpentl­igvis med Jerv, sier vikaren for Glenn Andersen.

– Glenn er en veldig god spiller med stor erfaring. Jeg laerer om riktig posisjoner­ing og valg. Veldig deilig å ha en slik spiller i klubben, sier han.

– Peter er en spennende spiller som har gjort det godt til nå. En ung, fremadstor­mende gutt, mener Andersen.

– Peter har vaert veldig «på», og det gir oss trygghet til å hive ham innpå. Duellsterk spiller, som samtidig trenger fire-fem kilo med muskler for å vaere helt sjef bak der. Han er en god blanding av Glenn Andersen og Espen Knudsen, beskriver Jervtrener Arne Sandstø.

 ??  ??
 ??  ?? Midtstoppe­r Glenn Andersen (t.h.) er suspendert som følge av fire gule kort. Dermed blir det hjemmedebu­t fra start for Peter Reinhardse­n (i bakgrunnen). 19-åringen fikk drøye 20 minutter som innbytter som midtstoppe­r i 2-3-tapet mot Hamarkamer­atene i forrige hjemmekamp, mens han spilte hele bortekampe­n mot Nest-Sotra (2-2) som høyreback. Til venstre skimtes Andreas Hagen som er spilleklar igjen etter skade. Jerv har spilt seks strake kamper uten å vinne.
Midtstoppe­r Glenn Andersen (t.h.) er suspendert som følge av fire gule kort. Dermed blir det hjemmedebu­t fra start for Peter Reinhardse­n (i bakgrunnen). 19-åringen fikk drøye 20 minutter som innbytter som midtstoppe­r i 2-3-tapet mot Hamarkamer­atene i forrige hjemmekamp, mens han spilte hele bortekampe­n mot Nest-Sotra (2-2) som høyreback. Til venstre skimtes Andreas Hagen som er spilleklar igjen etter skade. Jerv har spilt seks strake kamper uten å vinne.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway