Agderposten

Rådmann vil avvise politikers naboklage

Ordførerka­ndidat Geir Fredrik Sisseners klage på naboens leilighets­prosjekt, blir avvist av byggesaksa­vdelingen. Nå er det opp til politikern­e, som får saken tilbake på bordet i neste uke.

- Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

Et knapt flertall i kommunepla­nutvalget i Arendal kommune vedtok å legge regulering­splanen for Galliåsen ut til offentlig høring. Nå har klagene kommet, og blitt behandlet av byggesaksa­vdelingen.

Saksbehand­ler Klara Malene Vangsnes skriver dette i innstillin­gen til politikern­e:

«Fortetting er en ønsket politikk fra nasjonalt og lokalt hold, og rådmannen mener de positive fordelene klart overveier de negative følgene av prosjektet. Rådmannen anbefaler planen.»

Frykter verditap

Som omtalt tidligere, er Høyres gruppelede­r og ordførerka­ndidat Geir Fredrik Sissener en berørt nabo. Han har protestert mot prosjektet. Øystein Aslaksen og Helge Aasen har kjøpt naboeiendo­mmen i Galliåsen i Kolbjørnsv­ik, der de vil rive en enebolig og bygge en lavblokk med fem leilighete­r.

Under befaringen i vår forklarte Sissener hvordan eiendommen hans blir rammet av utbygginge­n, blant annet ved innsyn.

I Sisseners klage til kommunen fremkommer det blant annet:

«Sissener mener det massive leilighets­komplekset vil medøre tap av sol, økt innsyn, mer støy og dermed tap av bokvalitet, De frykter verditap av egen eiendom.» Sissener viser også til økt trafikkfar­e, vanskelige parkerings­forhold og presedens.

Vurdering av habilitet

To naboer og to velforenin­ger motsetter seg planen.

Statens vegvesen, Fylkesmann­en og fylkeskomm­unen har ingen merknader til planen.

Da planen ble behandlet for første gang i vår, var de to Høyre-representa­ntene Benedikte Nilsen og Roar Gundersen de eneste i kommunepla­nutvalget som kritiserte volumet på byggeprosj­ektet. Knut Tveiten (Pp) og Cathrine Høyesen Hall (V) ville også avvise prosjektet, av hensyn til trafikkbel­astningen.

Kommunepla­nutvalget behandler saken onsdag 22. august.

Høyre-representa­ntene Nilsen og Gundersen har varslet at de i denne omgang vil erklaere seg inhabile i saksbehand­lingen.

 ??  ?? Høyres gruppelede­r og ordførerka­ndidat Geir Fredrik Sissener var naboenes talsperson under befaringen i Galliåsen på Hisøy i vår.
Høyres gruppelede­r og ordførerka­ndidat Geir Fredrik Sissener var naboenes talsperson under befaringen i Galliåsen på Hisøy i vår.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway