Agderposten

Blir lagkompis med denne karen

André Lindboe erstatter August Baskår Pedersen i ØIF Arendal.

- HÅNDBALL Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Elverums tidligere stjernespi­ller André Lindboe (30) har skrevet en toårsavtal­e med erkerivale­n ØIF Arendal.

– Jeg skal gjøre alt i min makt for at ØIF Arendal kommer til Champions League. Jeg har like lyst til det som de spillerne som ikke har opplevd det. Det er gjevt og kult, sier venstrekan­ten Lindboe til Agderposte­n.

Valget stod mellom ØIF og nyopprykke­de Naerbø.

– Det sportslige var avgjørende. Her får jeg en fin rolle som venstrekan­t. I Naerbø skal man bygge opp et nytt prosjekt, hvor jeg skulle vaere bakspiller. ØIF er en en offensiv klubb vil bite fra seg. Jeg er topp motivert, understrek­er han.

– Stor profil

– Lindboe er en stor profil i norsk håndball. Jeg ser ingen venstrekan­ter i Norge som er bedre enn ham per dags dato, sier ØIF Arendal-trener Marinko Kurtovic om spilleren nå erstatter August Baskår Pedersen i klubben (se egen sak).

– Vi har mistet en av våre beste spillere. Nå har vi erstattet med en som er enda bedre. André er en mye mer rutinert gutt som har vaert med i Champions League i mange år. Han vil bety enormt mye for oss. Han vet hva som skal til. Dessuten er han sikker som banken som straffer. Han har spisskvali­teter som vi har manglet. Publikum i Sør Amfi hatet ham før, men nå kommer de til å elske ham, sier Kurtovic til Agderposte­n.

Vil på A-landslaget igjen

Lindboe trente med Bjerringbr­o-Silkeborg tidligere i som- mer – klubben som Baskår Pedersen nå er klar for.

– Vi ble ikke helt enige. Pakken i ØIF er bedre. Vi er også en familie som flytter. Jeg fikk et godt tilbud som jeg aksepterte, påpeker familiefar­en.

Ektefellen er sykepleier og skal etterhvert søke jobb på Sørlandet, opplyser han.

Lindboe har lang erfaring i Alandslage­t, men har ikke offisielle A-landskampe­r det siste året.

– Selvfølgel­ig er jeg motivert for å kjempe om plass i alle tropper, forsikrer han.

Elverum har nedkjempet ØIF Arendal i sluttspill­finalen de to siste sesongene, hvor de også har vunnet seriegull.

Elverum – med Lindboe på laget – tok imponerend­e 25 poeng på 30 puljekampe­r i Champions League de tre siste sesongene.

– Elverum er nok det beste laget i ligaen, men det er fullt mulig for ØIF å vinne, mener Lindboe som opplyser at han ikke fikk tilbud om ny avtale med Elverum hvor han har vaert i omlag 10 år.

Lindboe har en opsjon i sin kontrakt som gjør at han kan hoppe av til utenlandsk klubb etter én sesong i ØIF Arendal.

– Ikke dyrest

Ifølge daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen blir ikke Lindboe den best betalte spilleren i ØIF Arendal.

– Nei, men vi kommentere­r ikke summer. Håndballen har et hierarki. Han skal dessuten arbeid i klubbens administra­sjon med sosiale medier, sier Bruun Hansen.

– Dette er ingen dyr løsning. Nå får han spille i en toppklubb der han får vise seg ute i Europa, med sjansen til å gå til en klubb i Europa. Han har ambisjoner, er dønn motivert og i sin beste alder. Vi skal gjøre alt vi kan for å hjelpe han inn i landslaget igjen, påpeker ØIF Arendal-trener Kurtovic. ▶

 ??  ??
 ??  ?? FRA ERKERIVALE­N: André Lindboe spilte en årrekke for Elverum som de to siste sesongene har snytt ØIF Arendal for sluttspill­tittelen. Nå har den meritterte venstrevin­gen skrevet en toårskontr­akt med ØIF Arendal, med opsjon til å hoppe av til utlandet halvveis. Innfelt ser vi Lindboe i sin nye drakt – ØIF Arendals.
FRA ERKERIVALE­N: André Lindboe spilte en årrekke for Elverum som de to siste sesongene har snytt ØIF Arendal for sluttspill­tittelen. Nå har den meritterte venstrevin­gen skrevet en toårskontr­akt med ØIF Arendal, med opsjon til å hoppe av til utlandet halvveis. Innfelt ser vi Lindboe i sin nye drakt – ØIF Arendals.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway