Agderposten

Drømmestar­t for lokal debutant

En skade på lagkamerat­en ble hell i uhell for Balal Arezou (29).

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Debutanten scoret 2-0-målet mot Vard etter ypperlige prestasjon­er da Arendal Fotball lørdag tok sin fjerde strake seier i 2. divisjon.

– Deilig å komme hjem igjen, og deilig å vinne i dag. Vi har bra lagmoral i en tøff kamp som lenge er jevn, og det var enda deiligere å score, sa Balal

Arezou til Agderposte­n.

Dejan Corovic – høyrebacke­n bak det famøse selvmålet til Vard-keeperen tidlig i kampen – hinket av banen etter 72 minutter.

– Kan ikke be om mer

Ti minutter senere hadde Arendal-fansen allerede fått en ny yndling i Balal Arezou, som vanligvis er høyrekant.

– En nydelig «chip». Der fikk han brukt sine offensive egenskaper – som back. Jeg kan ikke be om mer enn det i en debut, skrøt Arendal-trener Steinar Pedersen.

Samtlige tre Arendal-debutanter var involvert i den avgjørende scoringen. Arezou fikk ballen av høyrekant Stian Michalsen og spilte vegg med Conrad Wallem.

Fotballnom­ade i 12 år

Arezou var iskald og presis da han avsluttet kampens beste angrep med nettsus.

Etter 12 år på en til dels spektakula­er fotballrei­se var Arezou tilbake i byen hvor han tidligere spilte for Grane og FK Arendal.

Arezou har opplevd profflivet i India, spilt landskampe­r for Afghanista­n og vaert i aksjon for diverse norske klubber, inkludert Asker.

Gjestene foraerte Arendal ledermålet etter 14 minutter.

Vard-keeper Thomas Kinn fomlet deretter ballen over streken, fullstendi­g upresset. Dermed kunne Corovic feire sitt første «mål» på naer fire år, selv om Kinn krediteres scoringen.

– Det er ikke et fantastisk mål. Hella legger ballen igjen til meg, og jeg skal egentlig bare slå et innlegg, og så klarer keeperen å rote det til. Den skal ikke gå inn. Det er gøy, enten om det er mål eller assist. Det er ikke så ofte det skjer. Dessverre for ham, og moro for meg, fortalte Corovic som stod med en ispose over foten da han ble intervjuet etter matchen.

– Jeg prøvde å blokkere et innlegg, og så ble jeg truffet midt på tåa. Da ble det en liten vridning i venstrefot­en. Et lite overtråkk. Jeg regner med jeg er klar til neste kamp, sa Corovic.

Stolpeskud­d

Arendal var totalt sett best mot bunnlaget, men Vard ga de formsterke vertene hard kamp i lange perioder.

Etter 29 minutter skjøt Andreas Ulland Andersen i stolpen på frispark. Like etter hvilen leverte Grzegorz Flasza en god redning på et nytt forsøk fra gjestene. Arendal fikk en stor sjanse etter 55 minutter, men Pape Paté Diouf blåste ballen over mål fra meget bra posisjon.

Steinar Pedersen har full poengpott på tre kamper som hovedtrene­r for Arendal.

– Jeg har ingenting. Vi er en gjeng som jobber hardt og som prøver å utvikle spillet vårt. Det går gradvis riktig vei. En kamp som i dag levde sitt eget liv, med Avni Pepa (skade) ut tidlig, og et bytte også på Dejan. Slikt må håndteres. Jeg er veldig glad for 2-0, sier Pedersen.

PS: Arendal hadde tre poeng opp kvalikplas­s før søndagens kamper. Se sportsbørs­en side 25 for tabell.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? PRAKTANGRE­P: Her avslutter Balal Arezou kampens flotteste angrep med å overliste Vard-keeperen. De to andre Arendal-debutanten­e Stian Michalsen og Conrad Wallem bidro i forspillet til 2-0-scoringen etter 82 minutter.
ALLE FOTO: ELISABETH GROSVOLD PRAKTANGRE­P: Her avslutter Balal Arezou kampens flotteste angrep med å overliste Vard-keeperen. De to andre Arendal-debutanten­e Stian Michalsen og Conrad Wallem bidro i forspillet til 2-0-scoringen etter 82 minutter.
 ??  ??
 ??  ?? GAVEPAKKE: Helt upresset fomlet Thomas Kinn ballen inn i mål etter innlegg fra Arendals høyreback Dejan Corovic etter 14 minutter.
GAVEPAKKE: Helt upresset fomlet Thomas Kinn ballen inn i mål etter innlegg fra Arendals høyreback Dejan Corovic etter 14 minutter.
 ??  ??
 ??  ?? FEIRING: Dejan Corovic (t.v.) og Anders Hella lager litt show etter 1-0-scoringen.
FEIRING: Dejan Corovic (t.v.) og Anders Hella lager litt show etter 1-0-scoringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway