Agderposten

Gir ikke slipp på sommerføle­lsen

Det er tynt med folk på det som vanligvis er populaere badestrend­er og vann. – Deilig å ha naturen for seg selv, smiler Simone.

- Matias Smørvik, Jørund Flaa redaksjone­n@agderposte­n.no

Det er rikelig med plass på Sørsvann i Arendal. Simone Gjendem tatt turen ens ende for å bade. Hun er nesten helt alene.

– Forfrisken­de. Du kjenner det er kaldt, men følelsen er utrolig god, sier hun etter å ha gjennomfør­t svømmeture­n på rundt 600 meter.

Nydelig å svømme i regn

Den siste uken har bydd på noe gråere vaer enn det sørlending­er har gjort seg vant med etter supersomme­ren. Søndag var det overskyer og 18 grader både i vann og luft, lørdag regnet det gjennom hele dagen.

– Jeg må bare fortsette å bade selv om det er kaldt. Hvis jeg slutter, blir det tungt å gå ut av døren igjen, sier hun.

Men er det virkelig noe poeng å vaere ute i naturen når gradestokk­en går under 20 spør vi.

– Ja absolutt. Det er aldeles nydelig å svømme i regn for eksempel. Det danner seg pyramider av vannivåer. En gang kom det et rådyr ned hit for å drikke, det skjer ikke når det er fullt av folk her, sier hun.

Slipper å smelte vekk

Kompisene Espen Spilling og Fredrik Simonsen leker seg med en fjernstyrt undervanns­båt, og synes vaeret er helt perfekt.

– Sommeren har vaert litt for varm skal jeg vaere aerlig. Nå slipper vi å bli plaget av solen. I sommer har nesten vaert sånn at vi har gått innendørs når det er for varmt.

De sov i telt natt til lørdag og setter pris på å ha sjøen litt for seg selv.

– Det er ikke så populaert å kjøre ROV når det er masse mennesker i vannet. Det beste er å vaere bare oss. Da virker du ikke som en creep, ler Spilling mens hans demonstrer­er undervanns­båten.

Én sommerdag igjen

Også Oslo-paret Jorunn Asklie og Morten Asklie, som er på besøk hos Hilde Andersen i Arendal droppet en varm kopp te til fordel for et friskt sjøbad i Vragvigen på Hisøy.

– Det var ikke fryktelig varmt, påpeker Morten etter et halvt minutt i sjøen.

– Man kunne kjenne det allerede på lørdag at sommeren er på hell. Men vi skulle bade, det hadde vi bestemt oss for, sier Jorunn.

For dem som ønsker en siste smak av sommer er det ikke for sent. Mandag er det meldt knallvaer.

– Mandagen ser ut til å bli en veldig fin dag for Sørlandets del. Det er ventet sol og temperatur­er på over 20 grader i lavlandet, sier statsmeteo­rolog Hanne Beate Skattør til Agderposte­n.

Resten av uken er det ventet mer skiftende og ustabilt vaer, ifølge Meteorolog­isk institutt. Tirsdagen starter forholdsvi­s fint og det blir trolig oppholdsva­er til et godt stykke utpå ettermidda­gen. Så skal det skye til.

– Utpå kvelden kan det komme noe regn. Natt til onsdag viser prognosens at det skal regne, men det er ikke snakk om store mengder, sier Skattør.

 ?? ALLE FOTO: MATIAS SMØRVIK ?? FORFRISKEN­DE: Hilde Andersen, Jorunn Asklie og Morten Asklie hoppet i vannet ved Vragvigen til passe god fornøyelse.
ALLE FOTO: MATIAS SMØRVIK FORFRISKEN­DE: Hilde Andersen, Jorunn Asklie og Morten Asklie hoppet i vannet ved Vragvigen til passe god fornøyelse.
 ??  ?? GODE VENNER: Den 14 år gamle blandingsh­unden Siba går tur hver dag for å holde formen ved like. Henry Martinsen er selvsagt med.
GODE VENNER: Den 14 år gamle blandingsh­unden Siba går tur hver dag for å holde formen ved like. Henry Martinsen er selvsagt med.
 ??  ?? BADER HVER DAG: Simone Gjendem tar seg en dukkert i det småkalde Sørsvann. Etter planen skal hun bade hver dag utover høsten og håper å holde på til oktober.
BADER HVER DAG: Simone Gjendem tar seg en dukkert i det småkalde Sørsvann. Etter planen skal hun bade hver dag utover høsten og håper å holde på til oktober.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway