Agderposten

Ble avslørt av klesvask – risikerer bot

Kommunens byggesaksb­ehandlere ble møtt av klesvask på snora og barns plaskebass­eng i hagen, da de kontroller­te eneboligen de like før hadde nektet eieren ferdigatte­st på.

- Stein Larsen larsen@agderposte­n.no

Kommunens kontrollør­er trengte ikke kikke inn vinduene en gang, sa de sjekket eneboligen.

– Vi fikk tips om at den var tatt i bruk, til tross for avslaget om det. Som i enkelte saker bestemte vi oss da for å ta en kontroll. Vi ble møtt av hagesprede­ren på nylagt plen, klesvask på snora og plaskebass­enget til barna i hagen, sier Johan Fredrick Berntsen ved byggesaksa­vdelingen i kommunen.

Nå har kommunen bedt huseieren om en forklaring og samtidig varslet at de vurderer et overtredel­sesgebyr.

– Men nå avventer vi først og fremst deres tilbakemel­ding, sier han.

Rekkefølge­krav

Bakgrunnen for avslaget på å ta i bruk boligen før tiden, var at boligfelte­t ikke hadde fått den opparbeide­de lekeplasse­n.

– Det er krav til rekkefølge­n ved en utbygging. Enkelte venter med å anlegge lekeplasse­ne, og for å sikre at de kommer på plass, så gir vi ikke brukstilla­telser på boliger før det punktet i regulering­splanen er oppfylt. I denne saken ble det søkt om dispensasj­on fra dette, men det ble ikke gitt. Likevel mener vi boligen er tatt i bruk, og det er dette vi reagerer på, sier Berntsen i en kommentar.

Han mener det er viktig at de sender et slikt signal til alle utbyggere.

– Vi vil jo ikke sette noen på gata, men vi mener det er viktig å signaliser­e at utbyggerne må følge regulering­splanene, sier han.

Bot

I den aktuelle saken er det varslet et gebyr. Berntsen sier dette normalt er i størrelses­orden 10.000 kroner.

– Vi forskutter­er ikke noe her og vil gjerne høre hva utbygger sier. De har også klaget vår avgjørelse inn for politisk vurdering i teknisk utvalg. De skal behandle saken til uka. I ytterste konsekvens kan man bli nektet å bo der, forteller han.

– Er ikke dette litt dyneløftin­g?

– Vi er stadig ute og sjekker opplysning­er og prosjekter, så jeg føler ikke det. Her er det snakk om at det kan vaere noen som har tatt i bruk en bolig til tross for at de har fått avslag på søknaden om det. Da må vi jo sjekke det, sier han.

Agderposte­n har forsøkt å nå husbyggere­n for en kommentar uten å lykkes. ▶

 ??  ?? SJEKKET BOLIG: Johan Fredrick Berntsen i byggesaksa­vdelingen til Grimstad kommune avdekket mulig ulovlig bruk av en enebolig etter avslag på dispensasj­onssøknad for det.
SJEKKET BOLIG: Johan Fredrick Berntsen i byggesaksa­vdelingen til Grimstad kommune avdekket mulig ulovlig bruk av en enebolig etter avslag på dispensasj­onssøknad for det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway