Agderposten

Skjebnetid for handelssen­ter

Nå går all trafikk tett inntil handelssen­teret Brokelands­heia. Blir ny E18 lagt et annet sted, kan det meste av butikker og serverings­steder pakke sammen. Det er de naeringsri­vene overbevist om.

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Selv om det er kommet signaler om at også en fremtidig firefelts E18 fortsatt vil gå over Brokelands­heia i Gjerstad, tør ikke de naeringsdr­ivende å ta det for gitt. Det ligger mange mulige traseer på kartet, og det har kommet innspill om å legge den naermere kysten og Risør. Blant andre økonomipro­fessor Victor Norman tok til orde for en slik løsning.

Tore Solstad driver Eurospar-forretning­en som også huser Vinmonopol­et. Han forteller til Agderposte­n at denne sommeren har vaert helt fantastisk.

– Det har vaert enormt med kunder her. Vi har «all time high», forteller Solstad fornøyd.

– Og dersom veien flyttes, hvordan blir det da?

– Er slutt

– Da er det slutt. Handelssen­teret Brokelands­heia er dimensjone­rt og basert på et helt annet kundegrunn­lag enn det som finnes i naerområde­t her i Gjerstad. Nå har vi en vei rett utenfor døra hvor all ferie- og helgetrafi­kk til Sørlandet benytter. Vi tåler kun en minimal forskyvnin­g av dagens trasé. Dersom det ikke lenger blir mulig å se området her fra veien, så vil bilistene kjøre forbi. En god avkjøring og et synlig område hvor trafikante­ne raskt forstår at her er det et senter med mange ulike tilbud, er helt nødvendig for å få dem til å svinge av og bruke oss, slår Tore Solstad fast.

Han sier at det ikke ligger innenfor deres kompetanse å vurdere eller forslå alternativ­e traseer, men de har altså spilt inn i prosessen at det ikke kan store forskyvnin­ger til, før naeringsli­vet på Broke-

landsheia vil får store problemer.

Håper på fornuft

Terje Jensen i Den Lille Dyrehage, er leder i sentrumsfo­reningen på Brokelands­heia.

Til Aust-Agder Blad sier Jensen at han håper fornuften vil seire.

– Vi er klokkeklar­e på at den traseen må ligge der den ligger i dag. Den må ikke flyttes 500 meter engang, sier han.

– Skulle det skje så blir det, om ikke spikeren i kista, langt tyngre å drive naering her oppe, sier han. Men han tror Gjerstad og Brokelands­heia har de beste kortene. Det vil vaere galskap å foreslå noe annet, mener han. ▶

 ??  ?? MÅ LIGGE DER DEN LIGGER: Brokelands­heia i Gjerstad har utviklet seg til et betydelig handelssen­ter, på grunn av beliggenhe­ten kloss inntil E18 som går til høyre på bildet. De naeringsdr­ivende erhelt klare på at de ikke tåler noen annen plassering når det kommer ny firefelts E18 om noen år. Da vil de fleste forretning­ene få store problemer.
MÅ LIGGE DER DEN LIGGER: Brokelands­heia i Gjerstad har utviklet seg til et betydelig handelssen­ter, på grunn av beliggenhe­ten kloss inntil E18 som går til høyre på bildet. De naeringsdr­ivende erhelt klare på at de ikke tåler noen annen plassering når det kommer ny firefelts E18 om noen år. Da vil de fleste forretning­ene få store problemer.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway