Agderposten

Naer syndebukk – berget ett poeng

Jerv-stopper Espen Knudsen revansjert­e sin egen miss ved baklengsmå­let da han satte inn 1-1-scoringen i siste ordinaere spilleminu­tt mot Sandnes Ulf. Grimstad-laget har nå sju strake kamper uten seier.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

I det 90. minutt fikk Knudsen dyttet inn ballen fra 2–3 meters hold etter en corner.

Aram Khalili tvang frem et praktredni­ng av Ulf-keeper Nicklas Frenderup som ga hjørnespar­ket forut for 1-1.

Jerv utliknet med en mann mindre på banen etter det røde kortet til Martin Hoel Andersen.

– Veldig gøy å score mål og bidra til. Jeg hadde en målsetting om fem mål i år, og nå har jo scoringer, sa Espen Knudsen til Agderposte­n etter kampslutt.

Kristiansa­nderen bommet på en takling mot Erixon Danso etter 18 minutter.

Fjorårets Jerv-spiss fikk dermed fri bane mot Øystein Øvretveit, og sendte ballen kontroller­t i lengste hjørne.

– Det ene poenget betyr en del, selv om vi var ute etter tre. Men det er litt personlige feil nok en gang. Det er litt sleipt på banen, og vi gjør rare feil som vi ikke gjør til vanlig. Jeg er oppi Danso, og så går han forbi meg. Det skal ikke skje, uten at jeg sjanser.

– Tåpelig

– Er utliknings­målet en revansje for deg etter en sånn miss?

– Ja, selvfølgel­ig er det det. Godt at jeg gjorde det. Men det er poengene det står på, ikke hva jeg føler. Med tre poeng i dag hadde alt vaert glemt, mener Espen Knudsen.

– Litt klassisk at Danso scorer mot gamle lagkamerat­er?

– Tåpelig. Han er en ekkel type å spille mot, kommentere­r Knudsen.

Fem poeng til nedrykkskv­alik

Formsvake Jerv er uten seier på sju strake kamper i 1. divisjon.

Nå er det kun fem poeng ned til Florø på nedrykkskv­alifiserin­g – riktignok med hengekampe­n mot serieleder Aale- sund til gode.

– Det gjør noe med humøret at vi ikke får trepoenger­e, fordi det utgjør veldig mye på tabell. Vi spiller en del uavgjorte, men det er de tre poengene som gjør at vi tar byks på den jevne tabellen, sier Knudsen.

– Har dere skjønt alvoret nå? – Vi vet det veldig godt. Først og fremst handler det om å sikre ny kontrakt. Men så er det ikke så langt opp. Med et par seirer på rad henger vi med igjen. Vi gir selvfølgel­ig ikke playoffpla­ssen (ni poeng opp). Det er ikke en heldig situasjon vi er i. Vi prøver å spille spillet vårt, men av og til er det litt høyrisiko som vi må luke borte. Men vi kommer oss alltid tilbake på slutten av kampene, sier Jerv-stopperen.

I forrige runde kom Jerv tilbake etter 0–2 mot Nest-Sotra og fikk 2–2. Grimstad-laget står uten trepoenger i årets liga siden 4-1-triumfen mot Nest-Sotra 10. juni.

Andreas Hagen var naere på etter corner etter kvarteret spilt, før Peter Reinhardse­n fikk to sjanser i mølja foran mål. Ballen endte utenfor stolpen.

Kun tre minutter etter ledermålet kunne Danso blitt dobbelt målscorer. Denne gang fikk Øvretveit siste ord med en flott beinparade fra kloss hold.

41 minutter var spilt da Jervs venstrebac­k Kristoffer Tønnessen fikk en stor målsjanse. Han kom bakpå i skuddøyebl­ikket og dermed forsvant ballen over og til side for mål.

To minutter før pause fikk debutant Sean Ugo Okoli sin første mulighet, men avslutning­en gikk via et Ulf-bein til corner.

Spissen jobbet bra, men kom bare til denne ene sjansen i løpet av matchen.

Marsjordre etter to gule

Martin Hoel Andersen brente en stor sjanse da han kom alene med Ulf-keeper Nicklas Frenderup tre minutter etter pause.

Etter 67 minutter ble Brice Wembangomo meid ned på høyresiden. Den beinharde taklingen ble straffet med gult kort til Tapio Heikkilä.

Flere Jerv-spillere mente i likhet med trener Arne Sandstø at fargen på kortet burde ha vaert rødt.

Etter 82 minutter fikk Martin Hoel Andersen marsjordre etter sitt andre gule kort, noe Sandstø vurderte som korrekt.

– Vi må vaere fornøyd med ett poeng når vi ligger under så sent i kampen. Det ble rotete, med mange enkle feil. Vi fikk ikke rytme i angrepsspi­llet og var ikke så skapende som vi burde vaere. Vi fikk et enkel mål imot. Espen er gammel nok til å tåle det ene og andre. Vi tar mer

over etter pause. Med ti mann tør vi likevel å stå frem og får en fortjent utlikning, sier Jervtrener Arne Sandstø.

Peter Reinhardse­n (19) erstattet suspendert­e Glenn Andersen på stopperpla­ss, mens midtbanese­ntralen Andreas Hagen bar kapteinsbi­ndet. Mathias Wichmann sonet også karantene.

– Mathias og Glenn betyr mye for rytmen vår. Peter er uredd, men har litt å gå på offensivt. Vi får ikke involvert Okoli så mye. så han blir litt for mye feilvendt, mente Sandstø.

 ??  ?? AMPERT: Martin Hoel Andersen og flere andre Jerv-spillere mente tydeligvis at taklingen mot Brice Wembangomo fortjente rødt kort. Senere ble Hoel Andersen utvist etter to gule kort.
AMPERT: Martin Hoel Andersen og flere andre Jerv-spillere mente tydeligvis at taklingen mot Brice Wembangomo fortjente rødt kort. Senere ble Hoel Andersen utvist etter to gule kort.
 ??  ?? NESTEN MATCHVINNE­R: Erixon Danso var lagkompis med blant andre Andreas Hagen i Jerv i fjor.
NESTEN MATCHVINNE­R: Erixon Danso var lagkompis med blant andre Andreas Hagen i Jerv i fjor.
 ??  ?? SLO TILBAKE: Espen Knudsen fikset 1-1 etter at ikke fikk stoppet Erixon Danso på 0-1-scoringen.
SLO TILBAKE: Espen Knudsen fikset 1-1 etter at ikke fikk stoppet Erixon Danso på 0-1-scoringen.
 ??  ?? 90. MINUTT: Her får Espen Knudsen dyttet ballen over målstreken fra kort hold. Dermedble det uavgjort mot Sandnes Ulf. Jerv har aldri tapt mot rogalendin­gene (4-4-0) i divisjon.
90. MINUTT: Her får Espen Knudsen dyttet ballen over målstreken fra kort hold. Dermedble det uavgjort mot Sandnes Ulf. Jerv har aldri tapt mot rogalendin­gene (4-4-0) i divisjon.
 ?? ALLE FOTO: ELISABETH GROSVOLD ??
ALLE FOTO: ELISABETH GROSVOLD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway