Agderposten

«Hva vil folk si» dominerte Amanda-utdelingen

-

▶ AMANDA-UTDELINGEN: Med fire priser, deriblant for beste regi og beste norske kinofilm, ble Iram Haqs «Hva vil folk si» den store vinneren under utdelingen av Amandapris­en 2018. Prisene ble delt ut lørdag kveld i Haugesund, der Den norske filmfestiv­alen åpner søndag.

Adil Hussain fikk prisen for beste mannlige skuespille­r for sin rolle i filmen, mens Iram Haq ble belønnet med prisen for beste manus.

– Tusen, tusen takk. Denne anerkjenne­lsen betyr utrolig mye for meg, sa regissøren da hun tok imot regiprisen.

– Og jeg håper at denne filmen kan vaere med og inspirere og motivere jenter – og gutter – til å følge drømmene sine og magefølels­en sin, sa regissøren da hun tok imot regiprisen, fortsatte hun.

I filmen spiller Maria Mozhdah Nisha, som lever et dobbeltliv som lydig, pakistansk datter hjemme og en vanlig norsk jente ute. Men de to verdenene kolliderer brutalt når faren tar henne på fersken med kjaeresten, og dermed blir hun sendt til slekt i Pakistan.

«Hva vil folk si» karakteris­eres som «et rørende og gripende drama om det komplekse forholdet mellom en far og en datter».

Filmen hadde egne jentevisni­nger i flere byer på 11. oktober, som er FNs internasjo­nale jentedag. Totalt passerte den 100.000 solgte billetter. (©NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway