Agderposten

Hardt ut mot bruk av regnbuefla­gget

Vaktmester Jens Arild Nordheim har bedt om fri for å slippe å se regnbuefla­gget vaie på Tvedestran­d og Åmli videregåen­de skole onsdag. - Håper han bruker fridagen på noe som gir ham energi, sier tidligere homoleder.

- Stein Larsen larsen@agderposte­n.no

▶ – Jeg håper vaktmester­en bruker fridagen til noe som gir ham energi til den viktige jobben han har, sier tidligere le derfor Foreningen for kjønns-og seksualite­t s mangfold.

Vaktmester­en reagerer så sterkt på flaggingen at han har bedt om fri fra jobb denne dagen.

I et harmdirren­de leserinnle­gg til Agderposte­n tar han kraftig til motmaele mot flaggingen.

- Det jeg har å si har jeg skrevet i innlegget. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Nordheim til Agderposte­n.

Påtvinger

I innlegget skriver vaktmester­en at han føler skolen er med på å påtvinge en ideologi på ungdommen.

«At denne bevegelsen velger å leve ut sine lyster, er deres valg, men vi vil ha oss frabedt deres målsetting å påtvinge våre barn og unge denne ideologien», skriver han.

Nordheim skriver at han føler seg krenket av dette.

«Jeg føler meg dypt krenket og diskrimine­rt dersom homobevege­lsens flagg igjen blir heist på min arbeidspla­ss. Ingen kan påtvinge meg som ansatt å heise dette flagget,- mot min egen overbevisn­ing», mener han.

For vaktmester­en er det hele et spørsmål om moral.

«Flagget symboliser­er en moralsk utglidning i samfunnet», skriver han.

– Føler ønske

Rektor Line Marie Poppe sier skolen flagget i fjor og at de gjør det igjen i år.

– Vi følger bare signaler fra fylkeskomm­unen. Skolene har i fellesskap blitt enige om dette sammen med utdannings­sjefen, forteller hun.

Hun sier de tidligere kun har fått positive signaler på flaggingen­e.

– Ja. Det har ikke vaert noe annet enn positive signaler. Vi går med T-skjorter med «Vaer raus» det er vel det dette handler om, sier hun.

Rektoren påpeker dessuten viktighete­n av mangfold og at det er plass til alle.

– Det er det på vår skole, sier hun.

– Vil innlegget få noen følger for vaktmester­en?

– Vet du, personalsa­ker diskuterer jeg ikke i mediene, svarer Line Marie Poppe.

Vil vaere raus

Bård Nylund, tidligere leder for LLH (nå FRI, foreningen for kjønns–og seksualite­t s mangfold ), sier til Agderposte­n at han velger å møte utspillet med raushet.

– Vi er rause vi som er glade i regnbuefla­gget. Når det er sagt håper jeg vaktmester­en bruker fridagen sin til noe som gir ham energi til den viktige jobben han har som vaktmester. For de er viktige, og han er en viktig voksenpers­on for mange barn og unge, som er på skolene. Så får vi håpe han er det for dem også etter dette innlegget, sier Nylund.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? BA OM FRI: Vaktmester­en på Tvedestran­d og Åmli videregåen­de skole har bedt om fri for å slippe å se regnbuefla­gget i skolens flaggstang.
FOTO: NTB SCANPIX BA OM FRI: Vaktmester­en på Tvedestran­d og Åmli videregåen­de skole har bedt om fri for å slippe å se regnbuefla­gget i skolens flaggstang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway