Agderposten

Tidligere missedelta­ker slet med angst - nå åpner hun egen salong:

Tidligere Frøken Norge-deltaker May-Britt Hagane (33) åpner nå ny hudpleiesa­long på Stoa. – Jeg er så stolt av å få dette til, sier Hagane som i årevis har vaert ut av stand til å jobbe på grunn av angst.

- Flaa og Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

– Det er en drøm som går i oppfyllels­e. Helt klart, sier Hagane til Agderposte­n.

De siste ukene har hun jobbet hardt med å få den nye hudpleiesa­longen «Amazing Look» klar for åpning 1. september. Nå naermer det seg med stormskrit­t.

Modell

– Nå er det egentlig bare et par behandling­sbenker og litt utstyr som mangler, så er vi klare, sier 33-åringen.

Veien til å eie og drive sin egen hudpleiesa­long har vaert lang for 33-åringen fra Vegårshei.

Hagane deltok i Frøken Norge både i 2009 og i 2011.

I 2009 kom hun helt til semifinale­n i den populaere konkurrans­en. Hun ble et kjent navn langt utenfor Aust-Agders grenser og lenge lå hun høyt oppe på ulike kjendislis­ter i Norge.

Det så kanskje ut som et perfekt liv for utenforstå­ende, men det var det ikke.

– Tøff vei

– Jeg har slitt med angst i mange år, også da jeg deltok i Frøken Norge konkurrans­ene. Det har vaert tungt og vanskelig i lange perioder, men nå føler jeg at jeg er på vei tilbake igjen, fortalte hun til Agderposte­n i juni 2017.

Da hadde hun nettopp fått vite at hun utelukkend­e fikk seksere på hudpleie VG2 ved Sam Eyde videregåen­de skole.

Samtidig var hun for første gang åpen om angsten som hadde fulgt henne i en årrekke – og om kampen for å få kontroll over sykdommen.

– Det har vaert en lang og rimelig tøff vei, men nå føler jeg at jeg er tilbake. Jeg er fremdeles ikke helt frisk, men jeg er frisk nok til å kunne fungere i hverdagen, sa hun da.

Vanskelig sykdom

– Angst er en vanskelig sykdom og jeg har vaert flink til å skjule den. Derfor er det mange som ikke forstår at jeg sliter som jeg gjør, forteller May-Britt til Agderposte­n i dag.

Hun synes det er flott at Agderposte­n vil skrive om angsten.

– Jeg har slitt tungt, men har likevel klart å få meg en utdannelse og kommet tilbake i arbeidsliv­et. Min angst har vaert vanskelig. Når du er syk, står du på stedet hvil. Du lever inne i din egen boble og klarer ikke å se ting fra utsiden, forteller May-Britt.

Hun så på missekonku­rransene som en utfordring til å komme seg videre. Et spark i baken for å komme seg ut.

– Gleder oss

– Jeg vil nok aldri bli helt frisk. Dette er en sykdom jeg nok må leve med resten av livet, men målet mitt er å holde den i sjakk. Med riktig behandling og mye trening så klarer jeg å holde hodet over vann. Men det er samtidig derfor vi skal vaere to her, slik at ikke all belastning faller på meg alene, sier hun.

Hagane har nemlig ansatt studievenn­innen Silje Marie Nystrand på den nye salongen.

– Vi gleder oss veldig. Det blir kjempespen­nende. Det er veldig stas å kunne få gjøre dette, sier Hagane.

Drømmer om venteliste­r

På den nye hudpleiesa­longen skal Hagane og Nystrand tilby alt fra massasje, aromamassa­sje, vippe-extensions, vipper og bryn, fotbehandl­ing, ansiktsbe- handling, negler og så videre,

– Det blir det grunnlegge­nde innen hudpleie, men i tillegg tilbyr vi også microbladi­ng (tatovering av øyenbryn) og en del andre spesialise­ringer, sier hun.

Nye lokaler har de leid på Stoa, hvor det ikke finnes hudpleiesa­longer fra før.

– Drømmen er at det skal bli lange venteliste­r her. Jeg håper det. Og så håper jeg vi får mange stamkunder, sier Hagane til Agderposte­n.

 ??  ??
 ??  ?? AVLASTING: May-Britt Hagane har ansatt sin studievenn­inne Silje Marie Nystrand (t.h.) slik at ikke all belastning faller på May-Britt alene.
AVLASTING: May-Britt Hagane har ansatt sin studievenn­inne Silje Marie Nystrand (t.h.) slik at ikke all belastning faller på May-Britt alene.
 ??  ?? STOLT: May-Britt Hagane åpner nå hudpleiesa­long etter å ha vaert ute av stand til å job
STOLT: May-Britt Hagane åpner nå hudpleiesa­long etter å ha vaert ute av stand til å job

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway