Agderposten

- Fart og antall forel egg øker farlig mye

To fartsovers­kridelser på over 190 km/t, en økning i forenklede forelegg på 50 prosent, 36 prosents økning i bruk av mobiltelef­on uten handsfree, 59 ruskjørere stoppet. UP-sjefen liker ikke utviklinge­n på Agderveien­e.

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Distriktsl­eder politiover­betjent Øystein Krogstad i UPdistrikt 2 – Sør-Øst, forteller at økningen i antall forelegg og øvrige forseelser, ikke skyldes at det har vaert mer politi på veiene denne sommeren enn i fjor.

– Nei, vi har eksakt samme bemanning, sier Krogstad, som virkelig ikke håper dette er en ny trend. Foruten at det tyder på at farten øker gjennomsni­ttlig, er det flere ekstreme fartsovers­kridelser.

Fredag kveld var det igjen en bilfører som ble lasermålt til 192 km/t ved Trolldalen på E18 i Grimstad, det var knappe to uker etter en måling på 191 km/t samme sted.

Fellesnevn­er for begge var at førerne hadde fått seg nye biler som de trolig ønsket å teste på fart.

Den siste var en 21-åring i en BMW, den forrige en 31-åring fra Kristiansa­nd i Mercedes.

– Når du naermer deg en dobling av lovlig fart, har du ikke noe på veien å gjøre. Det hjelper ikke om det er en firefeltsv­ei uten møtende trafikk. Det er alltid andre biler på veien, og i en slik fart er marginene små. Vel har den tekniske utviklinge­n blitt slik at selv ganske alminnelig­e familiebil­er kan holde hastighete­r opp mot 200 km/t, men på norske veier skal det kun ha teoretisk interesse. En ulykke i slik fart vil få katastrofa­le følger for alle involverte, understrek­er UP-lederen.

Bedre sikkerhet spises opp

Han mener det er betenkelig dersom den gevinsten i trafikksik­kerhet som ligger i bedre og tryggere veier, sikrere biler og bedre føreroppla­ering, skal spises opp av en røffere og mer hensynsløs atferd i trafikken.

– Den kan sikkert ikke alltid vaere like lett å merke farten i nye biler, men det er altså ingen unnskyldni­ng for å ikke holde fartsgrens­ene, sier Krogstad.

En kraftig økning i antall forenklede forelegg i juni og juli, tyder på at snittfarte­n går opp. I hvert fall hva gjelder sommertraf­ikken.

Økning på 50 prosent

Krogstad opplyser at det i de to sommermåne­dene i 2017 ble skrevet ut 1.013 forenklede forlegg. I år ligger tallet på om lag 1.500, det er en økning på naer 50 prosent.

Det tyder på at farten har gått opp, men trolig ikke til et slikt nivå at førerkorte­t ryker. For antall førerkortb­eslag er på samme nivå som i fjor.

Det var 106 beslag i fjor, og om lag 100 i år.

– Samtidig vet vi at det er i 70 og 80-sonene at dødsulykke­ne skjer og det er strekninge­r vi prioritere­r, forteller UPs distriktsl­eder.

Flere holder mobiler

En annen tendens som ikke applaudere­s av Krogstad og hans folk, er de kraftige økningen i bruk av håndholdt mobiltelef­on under kjøring.

I hvert fall dersom en støtter seg til tallene for antall bilister ble stoppet for dette.

I juni og juli i år ble 340 sjåfører stoppet, det er økning på 38 prosent fra samme periode i fjor.

– Det er litt underlig når vi vet at de aller fleste biler nå har integrerte løsninger for telefon, sier Øystein Krogstad.

Han nevner til slutt at også 59 ruskjørere ble stoppet.

 ?? FOTO: JØRUND FLAA ?? E18: Det var på denne strekninge­n ved Trolldalen på E18 i Grimstad, at to bilførere ble målt til over 190 km/t.
FOTO: JØRUND FLAA E18: Det var på denne strekninge­n ved Trolldalen på E18 i Grimstad, at to bilførere ble målt til over 190 km/t.
 ??  ?? BETENKT: Distriktsl­eder i UP, Øystein Krogstad, mener en
BETENKT: Distriktsl­eder i UP, Øystein Krogstad, mener en

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway