Agderposten

14-åring byttet sex mot to bokser snus

Mot to bokser med snus fikk 41-åringen kjøpe sex av 14-åringen fra Aust-Agder. En uheldig mann endte med å sjøsette bilen og båthengere­n, da han skulle ha båten påvannet.

- BÅT Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

To menn fra Sørlandet er nå dømt til strenge fengselsst­raffer for å ha kjøpt sex fra jenta, som var bosatt i Aust-Agder da forholdene skjedde. Fordi jenta da var under 14 år, ble forholdene å regne som voldtekt med dommer på mellom tre og fire års fengsel.

Lavere strafferam­me

Mandag sto en tredje mann tiltalt for å ha hatt sex med jenta. Fordi hun var fylt 14 år da forholdet han nå står tiltalt for skjedde, kan han ikke tiltales for voldtekt. Blir han dømt for seksuell omgang med et barn på mellom 14 og 16 år - som straffelov­en rammer, er strafferam­men seks års fengsel.

I de fleste sakene ender man opp med en straff på rundt et halvt år fengsel når fornaermed­e har fylt 14.

To bokser med snus

Det var i en kystkommun­e i Aust-Agder at forholdet som 41-åringen står tiltalt for skal ha skjedd.

Mot to bokser med snus - som de avtalte på Snapchat, skal 41-åringen ifølge tiltalen hatt samleie med den 14 år gamle jenta.

I avhør hos politiet skal 41-åringen ikke ha nektet for at han hadde sex med 14-åringen.

Bevisførin­gen vil derfor dreie seg om i hvor stor grad han sjekket om vedkommend­e han hadde sex med var over den seksuelle lavalder.

Spørsmål om alder

Klokken halv ti mandag formiddag hadde straffesak­en ennå ikke kommet i gang. Dette fordi 41-åringens forsvarer motsetter seg at fornaermed­e forklarer seg i retten etter at det allerede er foretatt et dommeravhø­r av vedkommend­e. Uhellet skjedde i båthavna i Holvika mandag ettermidda­g, melder Grimstad Adressetid­ende.

– Mannen som eide bilen, ringte meg og spurte om jeg var i naerheten med en bergingsbi­l, men jeg var i Arendal og spurte ham om han trengte hjelp med bilen, ja sa han, den flyter uti her, men mens vi pratet, så gikk den også ned, sier Jan Ove Thygesen i Agder bilberging.

Maskin og Dykkerserv­ice ble kalt inn for å få stropper festet på bilen, som hadde kommet en 10-15 meter ut fra land, på rundt seks til åtte meters dyp.

– Det var så vidt krana rakk langt nok ut, sier dykker, Ole Martin Lind.

– Slik jeg har forstått det skulle bileieren rygge ned bilen og sjøsette båten. Så må håndbrekke­t eller noe ha sviktet, for bilen ble med ned, sier Ole Martin Lind til Grimstad Adressetid­ende.

 ?? FOTO: TIPSER ?? PÅ VANNET: Den nå saltvannss­kadde bilen heises på land, etter en tur på sjøen.
FOTO: TIPSER PÅ VANNET: Den nå saltvannss­kadde bilen heises på land, etter en tur på sjøen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway