Agderposten

Holder kontroller langs skoleveien

Skolestart betyr ofte kaos rundt barneskole­ne. Derfor vil UP vaere der for å kontroller­e at barna kommer seg trygt frem.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no Silje Bratland Roksvåg

Mandag hadde mange sin første skoledag i Aust-Agder, foruten i Arendal der grunnskole­ne hadde oppstart torsdag sist uke.

I løpet av skoleukas første dag avholdt UP kun én trafikkont­roll relatert til skolestart, ved Landvik i Grimstad. 53 kjøretøy ble kontroller­t, men utover en mangellapp på et kjøretøy fikk ingen skriftlige reaksjoner.

Men UPs leder for Utryknings­politiet distrikt Sør-Øst, Øystein Krogstad, lover flere kontroller gjennom hele uka. Etter hvert kommer stadig flere patruljer tilbake på jobb etter avspaserin­g fra helgejobb og lignende, og Krogstad vil da instruere flere av sine 36 patruljer om å sjekke skoleveier.

– Jeg bestemmer ikke hvor de skal stille seg opp, men når de får beskjed om å kontroller­e skolevei, finner de en skole selv, forklarer UP-sjefen.

I tillegg til fart kontroller­es det at bilister følger skilting om innkjøring forbudt, enveiskjør­ing og svingforbu­d. Hvert år grøsser Krogstad over hvordan barnas naermeste kjører.

– Det er laerere og busser og foreldre som kjører barna sine. Barnas naermeste venner er deres verste fiender på skoleveien, sier han med klar stemme.

– Slik er det hvert år. Det er gjerne foreldre som tas, og de skjønner ofte ikke hvorfor akkurat de tas – de mener det er andre som heller må bøte, forklarer Krogstad videre.

Han lover at UP vil vaere synlige ved skoler i Aust-Agder resten av uka, og ber nå alle som skal kjøre sine mest verdifulle om å følge skiltingen i området.

– Skilt og regulering er satt opp for at nettopp deres unger skal ha det tryggest mulig på skolen og skoleveien. Da er det veldig spesielt når ikke engang foreldre klarer å følge dem, sier Krogstad oppgitt.

– Da hender det også at det blir litt å betale til statskassa, avslutter distriktss­jefen. ▶ ▶ En mann i 30-årene ble lørdag ettermidda­g utsatt for vold i området rundt Møglestu/Holta i Lillesand.

Mannen var ved bevissthet men ble kjørt til sykehus i ambulanse etter hendelsen. Politiet omtaler volden saken som stygg, og har satt inn ressurser for å finne gjerningsp­ersonen.

Men heller ikke mandag har politiet nytt å melde.

– Det er en ganske stygg sak. Fornaermed­e har fortalt at han ble overfalt på gang- og sykkelstie­n mellom Møglestu og Viadukten, sier etterforsk­ningsleder Leif Ole Saanum ved Lillesand lensmannsk­ontor til Faedreland­svennen.

Den fornaermed­e skal ifølge avisen ha pådratt seg brudd i nesen og andre skader, men er nå skrevet ut fra sykehus. Politiet har ingen mistenkte, men ber vitner om å melde seg.

– Det er boliger tett på gangstien, så vi ber folk i området gi beskjed hvis de har sett noe, sier Saanum til Faedreland­svennen.

 ??  ??
 ??  ?? JAKTER: UP jakter denne uken på bilførere som kjører uaktsomt på skoleveier i Aust-Agder.
JAKTER: UP jakter denne uken på bilførere som kjører uaktsomt på skoleveier i Aust-Agder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway