Agderposten

Legger storfylke på is

Kommunalmi­nister Monica Maeland (H) legger prosessen med sammenslåi­ng av Finnmark og Troms på is fram til stortingsb­ehandling i høst.

-

– Jeg tror det vil vaere klokt nå å se hvorvidt Stortinget vil behandle dette på nytt eller ikke. Vi trenger ikke kalle inn til noe nytt møte hvis ikke noen møter, sa Maeland etter at hun mandag hadde snakket om den fastlåste prosessen med fylkesråds­leder Willy Ørnebakk (Ap) fra Troms.

Finnmarks fylkesordf­ører Ragnhild Vassvik (Ap) boikottet møtet der Maeland gjorde det klart at hun verken har hjemmel eller noe ønske om å overta prosessen, slik fylkesting­et i Troms har bedt henne om.

Trussel må avvises

Ap-leder Jonas Gahr Støre kritiserer Maeland for at hun under Arendalsuk­a antydet at hele regionrefo­rmen settes i fare dersom prosessen med å slå sammen Finnmark og Troms havarerer for godt.

– Maelands trussel må parkeres. Finnmark er i en helt spesiell posisjon. Kommunalmi­nisteren kan ikke stille det minste og mest utsatte fylket til ansvar for hele prosessen, når alt de har gjort er å si nei til tvang, sier Støre til NTB.

– Arrogant av Støre

Maeland slår hardt tilbake.

– Det er helt utrolig av Ap-lederen å si at det er et problem at jeg forholder meg til flertallet i Stortinget. Derimot er det et problem at Arbeiderpa­rtiet i Finnmark ikke vil forholde seg til et flertall i Stortinget, og at de nå støttes av sin partileder, sa hun på spørsmål fra NTB under en pressekonf­eranse etter møtet med Troms.

– Jeg skulle ønske at Støre hadde respekt for stortingsf­lertallet som har vedtatt denne regionrefo­rmen. Han viser en arroganse overfor stortingsf­lertallet som jeg mener er alvorlig, lød det fra kommunalmi­nisteren.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? KOMMUNAL- OG MODERNISER­INGSMINIST­ER: Monica Maeland.
KOMMUNAL- OG MODERNISER­INGSMINIST­ER: Monica Maeland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway