Agderposten

Slik skal Lindboe løfte ØIF – utenfor banen

Nykommeren André Lindboe vil vise vei også utenfor banen i ØIF Arendal. Friskusen skal bringe publikum tettere på klubben enn noen gang før – ved hjelp av sosiale medier.

- HÅNDBALL Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

– Jo mer publikum vet om spillerne, jo oftere kommer de i hallen. Vi ønsker at de skal føle seg som en enda større del av klubben, sier daglig leder BjørnGunna­r Bruun Hansen.

I dag kommer nysignerin­gen André Lindboe til sin første økt med ØIF Arendal.

– Gjøre mitt beste

I tillegg til å bidra på venstrekan­ten skal han vaere høyt og lavt i eliteserie­klubbens store satsing på sosiale medier.

ØIF er på digitale plattforme­r som Facebook, Instagram, Twitter og Snapchat.

– Jeg skal vel styre dette, og legge ut hva som skjer i klubben, sier Lindboe.

– Lover du action også i sosiale medier?

– He he, det er vanskelig å si og love. Men jeg skal gjøre mitt beste for at det skal bli så bra som mulig, kommentere­r 30-åringen.

Nest flest «likes»

ØIF Arendal er nest størst på Facebook av norske håndballkl­ubber på herresiden, ifølge BruunHanse­n

– Vi har 8.100 følgere der, mens Elverum har naer 15.000. Så det gjelder å komme seg til Champions League. Vi har en innleggsre­kkevidde på Facebook på 20.000. Alle våre piler peker oppover i sosiale medier, sier Bruun Hansen.

Han poengterer at oppkjøring­en med kamper og nedtelling­en til seriestart bidrar til økt interesse.

Men fremgangen skyldes saerlig at ØIF har trappet opp satsingen på sine nettkanale­r betydelig de to siste årene.

På Snapchat og Instagram er det imidlertid fortsatt en del å hente.

Vil ha flere unge på kamp

– Vi kommer til å oppdatere mer. Vi vil ta folk med på innsiden av spillergru­ppen og i garderoben. De skal få komme tettere på klubben enn noen gang før, og vi skal by på oss selv på godt og vondt. , varsler Bruun Hansen som håper «frieriet» når ut til hjemmesitt­erne.

– Det er altfor mange unge håndballsp­illere i distriktet som ikke kommer på mange nok ØIF-kamper, mener han.

ØIF-lederen påpeker at klubben følger skikk og bruk for hva som kan ytres på nett.

– Men vi har én regel: Man skal aldri skrive noe i sinne. På den annen side er det aldri farlig å vise frem følelser i toppidrett­en, mener Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

– Skal vi i «vanlig media» føle oss truet av klubbens satsing på sosiale klubber?

– Absolutt ikke. Den viktigste arenaen er fortsatt vanlig massemedia som når ut til dem som vi aldri når ut til. Vi ønsker å nå ut slik at vi kan gjøre «menigheten» vår større, svarer ØIF Arendals daglige leder.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? NYKOMMER: André Lindboe skal på sin første ØIF-økt i dag. Her er han i landslagsd­rakt under håndball-VM i fjor, hvor Norge tok et sensasjone­lt sølv bak Frankrike.
FOTO: NTB SCANPIX NYKOMMER: André Lindboe skal på sin første ØIF-økt i dag. Her er han i landslagsd­rakt under håndball-VM i fjor, hvor Norge tok et sensasjone­lt sølv bak Frankrike.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway