Agderposten

Nå vil han bli topp 10 i verden

Pål Flam (23) ble NM-kongen med gull på hjemmebane. Den profesjone­lle Fevik-rytteren har ambisjoner om å etablere seg i verdenstop­pen.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

– Veldig moro. En tøff og veldig vanskelig konkurrans­e. Dette er så klart noe av det aller gjeveste jeg har vunnet, sier Flam til Agderposte­n etter NM-uka på Birketveit som sikret ham karrierens første NM-gull for seniorer og attpåtil kongepokal.

Det var også en fjaer i hatten for arrangøren Arendal og Grimstad Rideklubb (AGR) som Flam tilhører.

– Utrolig gøy. Han vant NM på samme hesten i 2016 på hjemmebane, den gang som young rider, sier daglig leder Åse Mortensen i en pressemeld­ing.

Rundt nummer 500

Flam fikk for øvrig andre- og tredjeplas­s i sine klasser i Breeders Trophy, der Norges beste unghester konkurrert­e.

Den unge Fevik-karen har vaert profesjone­ll rytter allerede i flere år, med opptredene­r i blant annet verdenscup­en (10. plass som best) og EM å vise til.

– Det store målet er å bli topp 10 i verden. Nå er jeg ranket som cirka nummer 500 av de 4.000 på listen, opplyser 23-åringen som har Oslo Horse Show i oktober som neste høydepunkt i kalenderen.

Der håper han å vaere en del av det norske verdenscup­laget.

AGR fikk også en medaljevin­ner på jentesiden i NM.

Dalen på pallen

– I ponniklass­en hadde vi tre ryttere som kvalifiser­te seg til lørdagens finaler, Maia-Lykke Knutsen på Silver Ranger, Anne Refvik Moland på Dark Boy og Victoria Celine Dalen på ponnien Kandan Van Orchild`s. Sistnevnte tok en flott bronsemeda­lje i ett tøft startfelt, forteller Mortensen.

Masse dugnad

Rundt 1.000 startende var i aksjon i NM-uka fra tirsdag til søndag. AGR stilte med totalt åtte ryttere

– Dette er vi svaert fornøyd med. Det har blitt mange dugnadstim­er i løpet av helgen, men når det ender med konge- pokal til Pål på søndag ettermidda­g er det utrolig gøy å få oppleve dette på hjemmebane, sier Åse Mortensen.

 ?? BEGGE FOTO: ARENDAL OG GRIMSTAD RIDEKLUBB ?? MIDTPUNKTE­T: Norgesmest­er og kongepokal­vinner Pål Flam flankert av Victoria Gulliksen og Geir Gulliksen etter mesterskap­et hjemme på Birketveit.
BEGGE FOTO: ARENDAL OG GRIMSTAD RIDEKLUBB MIDTPUNKTE­T: Norgesmest­er og kongepokal­vinner Pål Flam flankert av Victoria Gulliksen og Geir Gulliksen etter mesterskap­et hjemme på Birketveit.
 ??  ?? NM-BRONSE: Victoria Celin Dalen fra arrangørkl­ubben AGR markerte seg i ponniklass­en.
NM-BRONSE: Victoria Celin Dalen fra arrangørkl­ubben AGR markerte seg i ponniklass­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway