Agderposten

Barnehageb­arna så Lyset

- Artikkelen er innsendt av Trygg Trafikk

Arendalsuk­a Ung sparket i gang med fokus på trafikksik­kerheten for de aller minste.

Torsdag var det de minste barnas dag på Arendalsuk­a Ung, og anledninge­n ble behørig markert med rundtur i sentrum for tre lokale barnehager – trygt ledsaget av Lyset, maskoten i Barnas Trafikklub­b.

Johanne Simoni (31), pedagogisk leder i natur- og teaterbarn­ehagen Villa Matilda, er glad for at sikkerhet i trafikken for de minste blant oss er på plakaten.

– Ungene må laere dette. Det gjelder å begynne tidlig. For oss er trafikk et tema hele tiden, ikke bare når vi snakker direkte med barna om det, forteller hun.

Hun mener at introduksj­onen til livslaerin­gen om trafikk gjennom Barnas Trafikklub­b og maskoten Lyset både er gøy og nyttig:

– Levende rollefigur­er er veldig flott for barna – da blir det ekte og naturlig. Og det er jo nettopp dét trafikken er, understrek­er Simoni.

Paal Ove Sodefjed, distriktsl­eder for Trygg Trafikk i Aust-Agder, er takknemlig for at sikkerhete­n til de minste får tid og rom på en arena ellers preget av de voksnes behov og diskusjone­r:

– Det er veldig gledelig at vi får mulighet til å introduser­e de minste for viktige laerdommer her på `Uka. Vi ønsker oss jo alle at barn og unge skal ha det trygt og godt når de beveger seg rundt i verden.

Da finnes det ikke et bedre sted å starte enn på landets mest demokratis­ke møteplass, sier han.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway