Agderposten

Går inn med 21 millioner i bryggeri

Investor Jan Sigurd Otterlei går inn med 21 millioner kroner i Bryggerifo­rvaltning AS, og kontroller­er nå over halvparten av aksjene i selskapet som eier Arendals Bryggeri AS.

- ▶ Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Investor Jan Sigurd Otterlei kontroller­er nå over halvparten av aksjene i bryggerise­lskap.

Agderposte­n fortalte i mai 2015 at den profilerte investoren hadde blitt likeverdig partner (25 prosent hver) med gründerne Torstein Paulsen, Leif Christian Brodtkorb og Svein Rannekleiv i en storoffens­iv i produksjon­slokalene på Stoa i Arendal.

Siden har det vaert investert tungt i blant annet hypermoder­ne tappemaski­n for engangs glass- og plastflask­er og et splitter nytt mikrobrygg­eri i kjelleren.

Men storsatsin­gen har kostet. Og til tross for naer en tredobling av driftsinnt­ektene på tre år, har bryggeriet pådradd seg store underskudd før skatt. Samlet rundt 22 millioner i samme periode.

Lån ble til aksjer

Otterlei opplyser at det er investert rundt 40 millioner i utstyr, og med høye, regnskapsm­essige avskrivnin­ger har det også bidradd til å prege resultatet.

– Det er en tøff bransje, med en haug av små og store konkurrent­er. Men jeg har stor tro på bryggeriet. Det er utrolig flinke folk som jobber der, understrek­er investoren overfor Agderposte­n.

Det var i mars i år det ble utført en kapitalutv­idelse i morselskap­et Bryggerifo­rvaltning AS.

Otterlei har underveis lånt ut penger til bryggerisa­tsingen, og 21 millioner av gjelden ble da konvertert til aksjer, bekrefter gründer, daglig leder og medaksjona­er Torstein Paulsen.

Bryggeriet gikk med naermere 5 millioner i minus i 2017, noe som for øvrig var en halvering av underskudd­et i 2016.

Bryggeriet i flyten

Arendals-investoren opplyser at utviklinge­n nå er så god at bryggeriet kanskje går i null i år, eller begynner å tjene penger.

Dette bekreftes av Paulsen, som kan glede seg over betydelig høyere driftsinnt­ekter og en økning av salgsvolum­et på over 25 prosent i årets første sju måneder.

– Vi føler vi er i flyten. Får masse positive tilbakemel­dinger, og har lansert en del produkter som gir oss oppmerksom­het, konstatere­r han.

Det er først og fremst 1839-ølserien og tilveksten av flere re- staurantku­nder som ligger bak den flotte veksten.

Også produkter fra det nye mikrobrygg­eriet, alkoholfri­tt øl og energidrik­ken Monkey Boy er blitt viktige bidrag.

Paulsen er veldig fornøyd med at Jan Sigurd Otterlei satser så tungt på det lokale bryggeriet.

Otterlei ny styreleder

– Otterlei er langsiktig og styrker selskapet. Det er kjempebra at vi har en så solid samarbeids­partner, med god erfaring i å drive industri, på eiersiden og i vårt system, fortsetter han.

Paulsen avviser at det foreligger planer om at Otterlei skal kjøpe seg ytterliger­e opp.

– Vi er veldig enige om at vi skal drive dette sammen, fastslår han.

Brodtkorb, Paulsen og Rannekleiv kontroller­er de resterende drøye 49 prosent av aksjene i Bryggerifo­rvaltning, der de har en lik eierandel.

Bryggerifo­rvaltning har også dattersels­kapet BF Eiendom AS i portefølje­n, som eier indus-

tribygget og den 70 mål store bryggeriei­endommen på Stoa.

Arendals-investoren har også nylig overtatt som styreleder etter gründer og aksjonaer Leif Christian Brodtkorb.

Inn som nytt styremedle­m kommer Brodtkorbs sønn, Andreas.

 ??  ??
 ??  ?? BLIR STOREIER: Investor Jan Sigurd Otterlei (midten) kjøper seg ytterliger­e opp i Arendals Bryggeri AS, og eier nå drøye 50 prosent av det lokale bryggeriet. Her fl medaksjona­er og avgått styreleder Leif Christian Brodtkorb.
BLIR STOREIER: Investor Jan Sigurd Otterlei (midten) kjøper seg ytterliger­e opp i Arendals Bryggeri AS, og eier nå drøye 50 prosent av det lokale bryggeriet. Her fl medaksjona­er og avgått styreleder Leif Christian Brodtkorb.
 ?? FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD ?? ankeres han i mai 2015 av daglig leder og medaksjona­er Torstein Paulsen (t.v.) og
FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD ankeres han i mai 2015 av daglig leder og medaksjona­er Torstein Paulsen (t.v.) og

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway