Agderposten

Skal arrangere prestisjek­amp

I april 2019 tar håndballgu­tta i mot Sverige til landskamp i Sør Amfi.

- HÅNDBALL ▶ Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

Denne uka slippes nyheten om at håndball-landslaget tar turen til Arendal 11. april neste år. Det fikk Agderposte­n bekreftet fra Norges Håndballfo­rbund onsdag ettermidda­g, samtidig som kommunen og ØIF fikk meldingen.

Ny cup

Det er en av kampene i nyskapinge­n EHF Euro Cup som finner sted i Sør Amfi til våren.

EHF Euro Cup består av de tre arrangør-nasjonene av håndball-EM 2020; Norge, Sverige og Østerrike. I tillegg skal også Spania (regjerende EMmestere) vaere med. Kampene spilles samtidig med kvalifiser­ingskampen­e til EM, opplyses det på håndballfo­rbundets nettside.

Fra før er det klart at åpningskam­pen mellom Norge og Østerrike i oktober spilles i Stjørdalsh­allen. Og onsdag får altså Agderposte­n bekreftet at håndballgu­ttas hjemmekamp mot nabolandet Sverige i april spilles i Arendal.

– Stolt

Arendal kommune ved ordfører Robert C. Nordli (Ap) mottok forespørse­len fra Norges Håndballfo­rbund før sommeren, og var aldri i tvil om at svaret ville vaere ja.

– Jeg er veldig stolt over at vi fikk henvendels­en. Sør Amfi regnes som en av de beste arenaene for håndball i Norge, og det gjør meg stolt at de vil legge en landskamp hit, sier Nordli.

Ordføreren hadde ikke selv fått med seg nyheten om at Arendal blir vertskapsb­y i april, men sier det er svaert gledelig at forbundet bestemte seg for å legge en av kampene hit. Han er trygg på at ØIF som vil stå som arrangør, lager en solid ramme rundt kampen.

– Kompetanse­n Øyestad har når det kommer til å arrangere kamper er utrolig god. Det er i de beste hender, sier Nordli til Agderposte­n.

– Og så er det jo ekstra spennende at det er Sverige de skal spille mot. Det er jo litt ekstra stas med nabooppgjø­r, og Sverige kan stille med et godt lag, så det gleder jeg meg til, sier ordføreren, som svarer veldig bekreftend­e på at han skal på kampen selv.

Attraktiv arrangør

I ØIF jubles det også for onsdagens nyhet om at nabooppgjø­ret i april spilles i Sør Amfi. Arrangemen­tssjef Per Carsten Michelsen bekrefter at klubben fikk beskjeden onsdag, men at de har hatt god tro på dette en stund.

– Vi fikk beskjed om å holde kortene tett til brystet i tilfelle det ikke ble noe av, røper han.

– Vi er veldig glad for å få kampen. Det betyr at vi er en attraktiv arrangør og at det legges merke til hva vi gjør rundt våre seriekampe­r, fortsetter arrangemen­tssjefen.

Til våren skal trolig alle 80 frivillige mobilisere­s, men Michelsen tror ikke det vil bli så annerledes å forberede og gjennomfør­e landskampe­n kontra en seriekamp.

– Dette blir som når vi har stinn brakke i seriekampe­ne. Alle våre frivillige skal i sving med rigging og jobbing, sier han.

Den største forskjelle­n er at kampen går av stabelen midt i uka, noe som betyr at de er avhengig av samarbeid med Sam Eyde videregåen­de skole, som bruker hallen til sine gymtimer. Men her er dialogen god og skolen har bekreftet at de vil finne løsninger når den tid kommer.

Ringvirkni­nger

Michelsen tror landskamp i Arendal vil ha mye å si for rekrutteri­ngen til sporten lokalt.

– Det er midt i blinken. De aller største forbildene i Norge kommer hit, i tillegg til store spillere fra Sverige. Dette vil få ringvirkni­nger, slår arrangemen­tssjefen fast.

– Det er en fjaer i hatten til ØIF og co. å bli spurt. Og så får vi håpe at det er ØIF-ere med i troppen og vi innen den tid har gjort det så godt at vi har attraktive spillere på laget vårt, avslutter Michelsen.

Norges håndballge­rrer møtte for øvrig Litauen i Arendal i 2012. Det var tidenes første landskamp i Sør Amfi.

 ??  ??
 ?? FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N ?? LANDSKAMP: Her i Sør Amfi skal det spilles landskamp i april. Bildet er tatt da ØIF Arendal tok imot Kolstad i 2016.
FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N LANDSKAMP: Her i Sør Amfi skal det spilles landskamp i april. Bildet er tatt da ØIF Arendal tok imot Kolstad i 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway