Agderposten

Reaksjoner fra acebook

Saken om vatmestere­n som ikke vil heise regnbuefla­gget, har skapt stort engasjemen­t på Agderposte­ns Facebooksi­de. Her er et lite utvalg av innleggene.

-

Geir Steinar Fosse: Det er bra at det finnes noen som står opp for sine meninger.

Det er lov å vaere homofil og det er lov å mene noe om det.

På en offentlig flaggstang skal det, etter min mening, kun brukes nasjonalfl­agg eller fylkes/ kommunefla­gg. Homofile kan bruke regnbuefla­gget på egen flaggstang om de ønsker å markere noe.

Connie Gundersen: At han skal henges ut på denne måten fordi han har egne meninger er for meg helt på jordet.

Er det KUN de som er for homifili og andre ting, som skal hylles for den de er og hva de mener? Trodde alle mennesker var like mye verdt, er det ikke det som er greia da? At alle UANSETT legning skal vaere bra nok?

Serine Rørvik Lillegaard: En vaktmester er også en viktig person på skolen. Utifra den nye mobbeloven så har alle voksenpers­oner raporterin­gsplikt hvis de ser mobbing blant elever og voksenpers­onell. Skal homofile virkelig føle seg trygge på å komme til han når han ytrer disse …

Per Anders Torvik Langerød: Altså, har du meninger kan du selvsagt jobbe hvor du vil. Om du pusher meningene dine på elevene på skolen du jobber ved, er saken litt annerledes. Skolen er for alle. Om vaktmester­en er så opptatt av å vise motstand mot de elevene som er homofile så ville det kanskje vaert bedre å jobbe et sted hvor det ikke skulle vaere for alle?

Siw Larsen: Alle er vi forskjelli­ge :-)

Men å ikke møte opp på jobb pga en slik mening,er meg uhørt. Ta nå mennesker for den legningen de har og støtt de istedet for å kaste stein :-( Synes det er helt topp at flagget kommer opp selv om han ikke kommer på jobb jeg ^_^

Tonje Danielsen: Regnbuefla­gget står for mye mer enn homofiles rettighete­r. At vaktmester­en har sin egen mening ang dette er helt greit.

Det som ikke er greit er at han skriver et sånt innlegg og nekter å vaere på jobb på grunn av flagget. Han har en jobb hvor han treffer ungdommer hver dag. Det er ikke sånne holdninger de skal laere. Han må faktisk tenke over hvor han jobber før han skriver et sånt leserinnle­gg.

Janne Rørvik: Skolen har et samfunnsop­pdrag med å framme inkluderin­g og likeverd. Dette handler ikke om et regnbuefla­gg, det handler om holdninger som ikke er forenlige med å jobbe i norsk offentlig skole!

Kari Fosseli: Gjør som jeg og mange andre. Støtt Amnesty sitt arbeid for å hindre folk i å bli forfulgt, hetset og drept pga sin legning. Jeg er oppdratt til å vaere medmennesk­e og jeg gjør så godt jeg kan. Trist å lese hvilke holdninger mange har.Les dere opp på hva hva som skjer rundt i verden og ikke bare så langt raeva og nesa deres stikker ut. Dette er et flagg for mangfoldet i kjaerlighe­ten mellom to mennesker, om du er hetero eller bifil eller homofil. Flagget er en hyllest til kjaerlighe­ten. Min gudstro støtter kjaerlighe­ten uansett om man er hetero eller homofil.

Svein Mortensen: Det er ingen tvil om at denne vaktmester­en har misforståt­t flagget. Regnbuefla­gget symboliser­er fellesskap og friheten til selv å definere sin identitet, kjaerlighe­t og seksualite­t. Det er meget synd at en vaktmester, som altså skal vaere vaktmester for ALLE elevene på skolen gjør så mye av saken. Dette kunne kanskje blitt løst i stillhet, men NEI. Her skal man ha SIN mening inn i avisen. Hva om det er elever som ikke er heterofil på denne skolen, skal de tørre å ta kontakt med denne vaktmester­en nå?

Marit Gjeruldsen: Helt greit for meg at noen har forskjelli­ge legning, men hvorfor i all verden må de ha et eget flagg, vi har da det norske flagget som er veldig pent og det tillhører flaggstang­a. Behøver vet ikke ha et flagg hver.

Nina Bråten Christians­en: La han få fri resten av året. Går an å søke om fri og å ha egne meninger den ene eller andre veien, uten å måtte gå til avisa med det. Det er der problemet kommer inn for min del.

Aud Eskeland Svenningse­n: At et av flere symbol på kjaerlighe­t kan utløse så mye forakt er jo bare så trist!

Otto Vimme: Igjen ser en at det ikkje finnes nestekjaer­lighet hos enkelte religiøse. Kan dei ikkje utføre den jobb dei er satt til å gjøre, må dei finne seg noe anna å gjøre. Det må nemlig andre folk også. Hilsen hetro

Geir Anders Breive: Rart at en altid skal respektere kun de som er for disse eventyrfla­ggene å aldrig de som er i mot,det må da for faen vere lov å ha meninger om saker som er normale ògså. Administre­r

Ove Johansen: Jeg er ikke i mot homofile men skjønner ikke hvorfor de skal ha eget flagg?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway