Agderposten

Lloyd Kleivene vitnet mot lillebror i retten

Den bedragerit­iltalte Grimstadin­vestoren Lloyd Kleivene vitnet onsdag mot lillebrore­n i krangelen om 20 parkerings­plasser i Grimstad.

- ▶ Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Den gode stemningen som må ha hersket da Lloyd Kleivene og lillebrore­n Kenneth Kleivene sammen etablerte seg på Odden i Grimstad er borte.

Nå klarer de to brødrene ikke å bli enig hva som egentlig ble avtalt og hvordan det lille som finnes av skriftlige avtaler om parkering skal tolkes.

Gjort om til leilighete­r

Striden kjerne i tvistesake­n som nå går for Aust Agder tingrett er denne:

Etter at Lloyd Kleivene gjennom selskapet Prima Invest AS i flere år hadde vaert fast leverandør av naeringsby­gg som Rema 1000 kunne flytte inn i – naeringsby­gg med lange leiekontra­kter, var turen kommet til Grimstad.

På Odden fant Lloyd Kleivene frem til et byggeprosj­ekt han også fikk broren sin, Kenneth Kleivene, til å vaere med på.

Mens Lloyd Kleivene ville utvikle ca 1.000 kvadratmet­er av bygget til en Rema 1000-butikk, skulle broren bygge opp et treningsse­nter med omtrent samme areal.

Ifølge Lloyd Kleivene fikk broren denne delen av bygget helt vederlagsf­ritt.

Etter hvert ble imidlertid treningsse­nteret gjort om til leilighete­r.

20 parkerings­plasser

Ifølge Kenneth Kleivene har avtalen hele tiden vaert at beboerne i bygget skulle få benytte parkerings­plassene rett utenfor inngangsdø­ren.

Men rett utenfor inngangsdø­ren er det også en Rema 1000-butikk som hevder at de disponerer over de samme parkerings­plassene. Ca. 20 i tallet. Av slikt blir det spetakkel.

Da Lloyd Kleivene onsdag ble innkalt til å vitne om hvordan han oppfattet avtalen om de ca 20 parkerings­plassene, var han helt klar i sine uttalelser:

– De skal selvfølgel­ig disponeres av Rema 1000.

Vitnet mot egen lillebror

Hos sin storebror Lloyd Kleivene er det derfor ingen ting å hente når Kenneth Kleivene hevder de i sin tid inngikk en avtale om at parkerings­plassene på utsiden av bygget kunne disponeres av både beboerne i bygget og kundene til Rema 1000-butikken i første etasje.

Etter konkursen i Prima Invest AS – der Lloyd Kleivene mistet eierskapet over sin del av bygget som inneholder Rema 1000-butikken, har han ingen formelle interesser i rettssaken som onsdag ble avsluttet i AustAgder tingrett.

Det var advokaten til nåvaerende eier av lokalene der Rema 1000 holder til, advokat Lars Ths. Rodvelt, som hadde innstevnet Lloyd Kleivene til å vitne i retten.

Det er også disse som har gått til rettssak om de ca 20 parkerings­plassene det nå strides om.

I sin forklaring i Aust-Agder tingrett sto Lloyd Kleivene fast ved at broren ikke har noe å fare med når han hevder at beboerne i bygget også har rett til å benytte parkerings­plassene på utsiden.

Tingrettsd­ommer Daniel Løstegaard Olsen har nå trukket seg tilbake for å avsi en dom i striden om de 20 parkerings­plassene i Grimstad.

 ??  ?? BEFARING: Dette bildet er tatt under befaringen på tirsdag, der tingrettsd­ommer Daniel Løstegaard Olsen fikk en oversikt over parkerings­plassen utenfor Rema 1000-butikken og hva det
BEFARING: Dette bildet er tatt under befaringen på tirsdag, der tingrettsd­ommer Daniel Løstegaard Olsen fikk en oversikt over parkerings­plassen utenfor Rema 1000-butikken og hva det

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway