Agderposten

Bygger på en radikal kjønnsideo­logi

I løpet av våren og sommeren arrangeres såkalte Skeive dager og Prideparad­er i en del norske byer. Nå er turen kommet til Sørlandet og Kristiansa­nd. Regnbuefla­gg vaier over rådhus og plasser, broer og videregåen­de skoler. Finnes det gode grunner til ikke

- Vidar Maeland Bakke Nestleder i Frimodig kirke Øivind Benestad Daglig leder av Stiftelsen MorFarBarn

Den viktigste grunnen til å vaere skeptisk er «FRI – Foreningen for kjønns-og seksualite­t s mangfold ». Denne foreningen er hovedarran­gør eller medarrangø­r av Skeive dager og Pride-paradene i Norge. Fra å vaere en stemme for homofiles rettighete­r og krav, har foreningen i dag en mye bredere agenda. Det uttalte idealet og målet er et grenseløst seksuelt mangfold, i klar opposisjon til tradisjone­lle normer og familiever­dier. Homofili er bare en liten del av foreningen­s agenda. Det ser man på flere måter, bl.a. i navnet som i 2016 ble endret fra LLH.

Skeive Sørlandsda­ger og Pride-paraden bygger på en radikal kjønnsideo­logi. Hovedtrekk­ene i denne ideologien kan oppsummere­s i tre punkter:

1) Normalvari­anter. Alle typer kjønn, kjønns uttrykk og kjønns identitete­r, seksuellat­ferd og seksuelle orienterin­ger framstille­s som sidestilte «normalvari­anter». All seksualite­t, alle typer samliv og alle seksuelle handlinger mellom samtykkend­e voksne betraktes som positivt. Hetero, homo, bi, poly, pan, inter og trans er eksempler på slike sidestilte «normalvari­anter» – like naturlige, normale og etisk høyverdige.

Antallet kjønn, kjønnsiden­titet er, kjønnsuttr­ykk og seksuelle orienterin­ger er flytende, men i en oversikt fra FRI finner man 18 slike «normalvari­anter». I andre sammenheng­er opereres det internasjo­nalt med opptil 71 seksuelle varianter.

Foreningen FRIs nåvaerende leder sa i et avisinterv­ju: «Alle samlivsfor­mer har lik verdi, og vår vedtatte politikk er at det verken er antall personer eller kjønn som skal avgjøre hva slags verdi samlivsfor­men har.» Naturlig nok er polygami og polyamorøs­e forhold en integrert del av det seksuelle mangfoldet, så lenge det skjer frivillig.

2) Relativism­e. I FRI’s ideologi er betydninge­n av kjønn, av mann og kvinne, av far og mor, opphevet. Forskjelle­n på norm og unntak er visket ut. Ingen samlivsfor­m eller seksuell atferd kan regnes som bedre enn andre. En gjennomfør­t etisk relativism­e er opphøyet til norm.

Det som er dramatisk, er ikke at den private interesseo­rganisasjo­nen Foreningen FRI med sine 2.000 medlemmer kjemper for et anarki av kjønn og seksualite­ter. Det dramatiske er at denne ideologien nå er i ferd med å infiltrere politikk og lovverk, barnehager og skoler. Påvirkning­en og indoktrine­ringen av våre barn og barnebarn er målrettet og urovekkend­e.

Det er på høy tid å våkne opp! Prideideol­ogien opphøyer grenseløs seksualite­t, ekstrem individual­isme og en radikal etisk relativism­e til samfunnets norm og ideal. Vi tror dette er et eksperimen­t som på sikt kan få svaert negative konsekvens­er for enkeltmenn­esker og samfunn.

3) Voksenpers­pektiv. I Foreningen FRIs kjønnsnøyt­rale univers ligger fokus på voksnes krav, ønsker og behov. Barnepersp­ektivet får minimal oppmerksom­het. Voksne har rett til barn, men barn har ingen rett til sine egne foreldre. Det eneste barn trenger, er voksenpers­oner med god omsorgsevn­e, sies det. Blodsbånd og slekt, arv og gener er derfor irrelevant og uvesentlig i et menneskes liv. TV-programmer som «Tore på sporet» forteller rørende historier, men de har kun betydning som underholdn­ing.

Perspektiv­ene vi har nevnt ovenfor, er det vanskelig å snakke høyt om i dagens offentligh­et. Mange er redde for å bli stemplet som mørkemenn og trekker seg fra de åpne samtalene. I dagens kulturelle klima er det, paradoksal­t nok, atskillig enklere å heise regnbuefla­gg og på den måten støtte Foreningen FRI, feire grenseløs seksualite­t og applaudere oppløsning­en av mor-far-barn-relasjonen­s unike betydning …

Pride-arrangøren­e oppfordrer menigheter

og kristne til å delta i parader og heise regnbuefla­gg. Vi kan frimodig takke vennlig nei. Vi sier ikke av den grunn nei til kjaerlighe­t, til sunt mangfold og til toleranse. Men vi sier nei til å støtte en forvirrend­e og ødeleggend­e kjønnsideo­logi uten moralsk og sosial baerekraft for individ og samfunn.

 ??  ?? GRENSELØST: Artikkelfo­rfatterne mener det finnes gode grunner til ikke å støtte opp om «Skeive dager» og Pride-festivaler. Her fra tidligere opptog i Oslo. Foto: NTB Scanpix
GRENSELØST: Artikkelfo­rfatterne mener det finnes gode grunner til ikke å støtte opp om «Skeive dager» og Pride-festivaler. Her fra tidligere opptog i Oslo. Foto: NTB Scanpix

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway