Agderposten

Aktivister har fått pressen dit de vil

- John Aage Johnsen.

Svar til Per Anders Langerød. Jeg ser ikke det store behovet for å fortsette med innlegg om dette emne,så jeg avslutter med noen tanker.

Jeg har full respekt for deg som menneske

Jeg synes det er leit å se du skriver at homofile blir slått og sparket,slik skal det ikke vaere. Dessverre er ikke det enestående her i vårt land.

Har lyst til å trekke fram tre grupper som virkelig har fått merke utenforska­pet her i landet.

Den første gruppen er samene,som helt opp til vår tid har følt seg som annenrangs innbyggere.Hva de har måtte gjennomgå,er fryktelig leit.Heldigvis er det langt bedre nå. Den andre gruppen er romanifolk­et. Alle overgrep av forskjelli­ge slag de har måttet tåle og følelsen av å vaere uønsket,er uverdig.

Den tredje gruppen er jødene. Hva de har gjennomgåt­t også i vårt land er en skamplett,selv helt opp til Idag.Kan ikke erindre at jøder her i landet har begått noe kriminelt av saerlig grad. Tvert imot er de meget gode samfunnsbo­rgere som er til å stole på.Hvor kommer så denne hetsen fra?

Felles for disse tre er at de laget svaert lite støy,faktisk vender de det andre kinnet til,i stor grad. Det er her jeg mener homobevege­lsen utmerker seg,det er,etter min oppfatning, altfor mye og unødvendig støy.Skulle alle grupper gjøre på samme viset, ble det ikke greit.

En annen ting er respekten for bibelen.Den blir regnet for å vaere Guds ord,og det står at han våker over det.

Jeg oppfatter de fleste homoaktivi­ster som ganske ressurster­ke,det ser en jo bl.a.ved debattinnl­egg. Likeså har de fått det meste av pressen dit de vil, det ser en i Agderposte­n nå i denne lille debatten ,med store bilde oppslag. Synes vi skal senke skuldrene litt nå,vi ønsker jo det beste for hverandre som mennesker,selv om vi er svaert uenige i denne saken.

(Innlegget er noe forkortet. Red)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway