Agderposten

Gi barna en sosialdemo­kratisk bagasje

-

Tusen takk til Agderposte­n som tok kontakt med stjernefot­ograf Morten Krogvold i Agderposte­n 11 august.

Jeg må si jeg ble forskrekke­t, og det rørte ved sjela mi, da jeg så på TV at russ fra Norge reiser til Hellas for å slåss, drive med voldtekter og feste allerede før de har tatt det siste året på gymnas og eksamen.

Hvilken oppdragels­e har de fått i sine hjem, disse barna, og hvilke muligheter har de fått? Egentlig skulle det ikke vaere bilder av de rebelske barna. Foreldrene til disse barna skulle bli tatt bilde av før barna fikk lov til å reise. Dette er ikke reklame for Norge.

Jeg anbefaler: Gi deres barn en utdanning og en sosialdemo­kratisk bagasje. Jeg vil anbefale alle foreldre: Bli speiderled­ere og ta med barna - da vil det hele komme av seg selv.

Jeg er enig med Morten Krogvold: Send disse barna på turer til fattige land for å hjelpe. Kanskje kan neste generasjon rødruss slutte å klage, betale skatter og avgifter til fellesskap­et slik at ulikhetene blir mindre og mindre. Dette også uten å klage, men gjøre det av glede.

Vi ser nå at samfunnet har mindre og mindre å gi til gamle mennesker på ulike institusjo­ner. De sitter ofte i lange tider passive og serveres ferdigmat laget på et kjøkken langt borte.

En ting vi skal vaere helt klar over: Det er disse gamle menneskene som har gitt denne generasjon­en ett av verdens beste land å leve i. I tillegg er jeg enig med Morten Krogvold i at vi har en stor gruppe, ofte rike, som klager. Helt til slutt vil jeg anbefale foreldre : Ikke send barna deres til Hellas eller andre land for å slåss, feste og drive vold. Den reklamen trenger ikke Norge. Send slike grupper til naermeste bo- og omsorgssen­ter for å lage hygge og aktivitet på livets siste dager.

Vent til etter eksamen med å feire, men da på en verdig og anstendig måte.Det behøver heller ikke å vaere kjedlig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway