Agderposten

Prideparad­en ble stor suksess

Lillesand var kledd i alle regnbuens farger da Pride-paraden med over tusen mennesker inntok gatene fredag kveld.

- Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no

Som en del av Skeive Sørlandsda­ger bestemte Lars Emil Nielsen og Aileen Riste Bårdsen for å arrangere en Pride-parade i Lillesand. Det gikk over all forventnin­g, og etter arrangemen­tet kom både latter, smil og tårer.

– Jeg er så lykkelig. Dette her er helt fantastisk og langt over forventnin­gene. Det er små og store, unge og gamle. Alle er med, sa Nielsen med et stort smil til Agderposte­n.

– Løp rundt som superhelte­r

Trolig var det godt over tusen mennesker som var med på Pride-festen i Lillesand. Paraden gikk samme trasé som 17. maitoget og endte foran Rådhuset.

– Det har kommet folk fra hele Sørlandet. I tillegg til de som går i toget er det mange som står rundt og kikker på.

– Hvor viktig er det å få til noe sånn i en sørlandsby?

– I det lokale er det kjempevikt­ig. Det å vise at man ønsker en by med mangfold og som er inkluderen­de. Nå kommer barna på skolen på mandag, og spørsmålet er ikke om de var der, men hvorfor de ikke var der. Ungene løp rundt med regnbuefla­gg som superhelte­r, sa Nielsen.

Han peker også på den ferske undersøkel­sen som blant annet viste at hver fjerde bifile kvinne på Sørlandet har forsøkt å ta sitt eget liv.

Med barn

Helene Feyling var blant de mange som hadde med barn på paraden.

– Vi ønsker å vise at vi støtter dette. Jeg tenker det er ekstremt viktig å vise neste generasjon at man ikke ønsker fordommer,

men et åpent og inkluderen­de samfunn, sa Feyling som hadde med seg datteren Tomine.

Lars Emil Nielsen er overbevist om at paraden vil gi trygghet til barn og ungdom som føler seg usikre.

– Dette betyr enormt mye for dem. Det er boost av selvtillit, og de får trygghet i seg selv når de ser at så mange er interesser­t i at de skal leve akkurat slik som de vil.

Tradisjon

Leder for Agder Venstre, Petter Toldnaes, og Aileen Safi Bjørnstad var blant dem som holdt appeller. Sistnevnte holdt et skarpt og engasjert innlegg, hvor hun blant annet fortalte om sitt transseksu­elle barn.

Etter appellene hadde utesteder og butikker holdt åpent i noen timer ekstra for paradens skyld, mens The Nils Georg Paus Band og Heidi Solheim hadde konserter.

– Dette blir vel en tradisjon? – Er du gal?! Dette skal bli enda større og enda bedre framover, avsluttet Lars Emil Nielsen.

 ??  ??
 ??  ?? FULLT: Det var helt fullt av mennesker foran Rådhuset etter at Pride-paraden var avsluttet. Der ble det holdt flere appeller til jubel og applaus.
FULLT: Det var helt fullt av mennesker foran Rådhuset etter at Pride-paraden var avsluttet. Der ble det holdt flere appeller til jubel og applaus.
 ??  ?? ALLE ALDRE: Både unge og gamle var samlet for å feire mangfold og kjaerlighe­t.
ALLE ALDRE: Både unge og gamle var samlet for å feire mangfold og kjaerlighe­t.
 ??  ?? FANTASTISK: Merete Foss Nielsen mener paraden betyr utrolig mye.
FANTASTISK: Merete Foss Nielsen mener paraden betyr utrolig mye.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway