Agderposten

Vaktmester­en beholder jobben etter rektormøte

Vaktmester Jens Arild Nordheim og kona Aud Nordheim synes de fikk en god oppklaring­sprat med rektor Line Marie Poppe, og det beste av alt: – Jeg mister ikke jobben, forteller Nordheim.

- SAMFUNN ▶ Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

– Det var en oppklaring­ssamtale, forteller vaktmester­en som utløste stor debatt da han reserverte seg mot å heise regnbuefla­gget på Tvedestran­d- og Åmli videregåen­de skole, avdeling Åmli. Han ba om å få avspasere den dagen og hadde sammen med ektefellen et innlegg hvor de blant annet hevdet at skolens ledelse bryter med det demokratis­ke prinsipp, «når de pålegger sine ansatte å følge homobevege­lsens «ønsker» ved blant annet å heise regnbuefla­gget på skolens område. Jeg føler meg dypt krenket og diskrimine­rt dersom homobevege­lsens flagg igjen blir heist på min arbeidspla­ss.»

Skal slippe henvendels­e

Ekteparet Nordheim forteller at Jens Arild skal slippe få en henvendels­e om flagging neste år, slik han fikk i år, selv om han også i fjor hadde reservert seg. Det synes de er bra. Og de står fast på at de skrev innlegget som privatpers­oner, men siden hans rolle som vaktmester kom så tydelig frem, ser de i ettertid at var vanskelig å oppfatte det slik.

– Men vi har skvaeret opp, og dette blir ikke noe tema neste år, nå har vi ryddige retningsli­njer på dette, forsikrer Jens Arild Nordheim.

De forteller at de fortsatt nesten utelukkend­e har fått positive tilbakemel­dinger.

99 prosent positive

– Det har nok kommet 50–60 meldinger og telefoner, og 99 prosent er positive, forteller de fra bilen etter de ha vaert på møtet med rektor Poppe.

– Og vil gjerne få frem at vi har ikke noe imot noen personer, det er budskapet vi må imøtegå. Vi kan ikke sitte å se på at våre barn og barn og unge blir indoktrine­rt med denne ideologien, sier Aud Nordheim.

– Det har i hvert fall ordnet seg greit, og jobben er i behold, humrer Jens Arild Nordheim som på forhånd var betenkt på hvordan møtet med rektor skulle ende.

Retor Line Marie Poppe vil ikke kommentere møtet.

 ??  ??
 ?? FOTO: TORE ELLINGSEN ?? ER FORTSATT VAKTMESTER: Jens Arild Nordheim fortsetter som vaktmester etter å ha vaert innkalt til skolens rektor. Og neste år slipper han få anmodning om å heise regnbuefla­gget.
FOTO: TORE ELLINGSEN ER FORTSATT VAKTMESTER: Jens Arild Nordheim fortsetter som vaktmester etter å ha vaert innkalt til skolens rektor. Og neste år slipper han få anmodning om å heise regnbuefla­gget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway