Agderposten

Satser stort på sjeldne brettspill

Hele sitt voksne liv har Stian Haugen fra Grimstad vaert opptatt av brettspill. Nå håper han lidenskape­n skal bli levebrød gjennom spillbutik­ken «Grimfield Games.

- ▶Stein Larsen larsen@agderposte­n.no

Etter seks år med import i liten skala, mest til venner og venners venner, tok han steget fullt ut tidligere i år og dannet et eget firma. Så ballet det på seg og nå driver han ut fra egne lokaler i hjembyen.

– Jeg har holdt på med å spille brettspill i over 20 år. Det begynte med velkjente spill som Monopol og Settlers, deretter vokste det videre. Import begynte jeg så smått med for seks år siden. Skaffet først spill til venner og bekjente og deretter deres venner igjen. Nå tar jeg steget fullt ut og prøver med butikk og nettbutikk, smiler han, mens han laster inn varer fra posten.

Alle varianter

Det finnes naer sagt et brettspill for alt. Haugen satser på bredt spekter og noe for alle. Her finnes klassikere og nye spill. Han skal forsøke å gi kundene det de vil ha.

– Jeg har blant annet strategisp­ill, spill som krever samarbeid, rollespill og spill der du kan lage dine egne miniatyrfi­gurer. Jeg har flere hundre forskjelli­ge brettspill. Gjennom kontakter og import tilbyr jeg spillene du nok ikke hos en vanlig bokhandler, forklarer han. – Hva er mest populaert?

– Det kommer jo helt an på, men selv liker jeg Vikingspil­lene. Det er en trilogi og en rekke spill som går i hverandre. Her har jeg for øvrig oversatt de norske reglene fra engelsk. Det gjorde at Shem Phillips fra New Zealand, som er mannen bak spillet, oppkalte en av karakteren­e der etter meg. Det er jo knallmoro, sier han.

Bygge opp

Foreløpig lar det seg ikke gjøre å leve av omsetninge­n, men det er helt klart et mål for Haugen.

I mellomtide­n blir det åpningstid­er på kveldstid og i helger, og fokus på nettbutikk­en.

– Jeg får bygge opp virksomhet­en. Mottakelse­n har så langt vaert god og jeg er veldig fornøyd. Men det er ikke til å leve av. Jeg håper jo selvsagt det skal bli det, for dette er noe som jeg har lyst til å drive med, sier han.

For å få opp interessen satser han også på spillkveld­er og andre aktivitete­r.

– Planen er spillekvel­der slik at folk kan teste ut spillene vi har. Slik at dette kan bre om seg. Det finnes allerede lokale spillklubb­er i Grimstad, Lillesand, Vennesla, Kristiansa­nd og Arendal, så dette er noe som opptar mange, mener Haugen. At interessen er stor, viste åpningsdag­en forleden.

– Ja, det kom tilreisend­e fra hele Sørlandet for å se på butikken og utvalget her, så det var knallmoro, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? IKKE ET SPILL: Stian Haugen er lidenskape­tlig opptatt av brettspill. Nå har han startet sin egen butikk og nettbutikk med alle slags brettspill for alle slags aldre og med alle slags temaer.
IKKE ET SPILL: Stian Haugen er lidenskape­tlig opptatt av brettspill. Nå har han startet sin egen butikk og nettbutikk med alle slags brettspill for alle slags aldre og med alle slags temaer.
 ??  ?? POPULAER KLASSIKER: Star Wars virker aldri til å gå av mote og det finnes flere spill med det temaet.
POPULAER KLASSIKER: Star Wars virker aldri til å gå av mote og det finnes flere spill med det temaet.
 ??  ?? VARER: I tillegg til fysisk butikk satser Stian Haugen på nettbutikk. Det betyr varer inn og varer ut.
VARER: I tillegg til fysisk butikk satser Stian Haugen på nettbutikk. Det betyr varer inn og varer ut.
 ??  ?? SPESIELLE «BRIKKER»: De er litt annerledes en ludo-brikkene, dem man bruker i Warhammar.
SPESIELLE «BRIKKER»: De er litt annerledes en ludo-brikkene, dem man bruker i Warhammar.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway