Agderposten

Nå vil Kleivene selge nådekors til 200 land

Ifølge politiet har han svindlet for over 70 millioner kroner og forsøkt å betale et vitne 700.00 kroner for å lyve om hans rolle i saken. Selv svarer Lloyd Kleivene med å selge nåde-kors.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

På gangen i Aust-Agder tingrett sitter en blid og tilsynelat­ende bekymrings­løs mann.

Han har nettopp vaert inne og vitnet i en sivil rettssak mot sin egen bror i forbindels­e med tvisten om 20 parkerings­plasser utenfor Rema 1000-butikken på Odden i Grimstad.

Men ifølge Lloyd Kleivene er dette den siste gangen han blir å se i Aust-Agder tingrett.

Når straffesak­en mot ham starter 15. oktober – der den tidligere Grimstad-investoren må svare for omfattende økonomisk utroskap, bedragerie­r, falsk forklaring og forsøk på vitnepåvir­kning, forteller Kleivene at han vil vaere på forretning­sreise.

Nåde-kors

I samtale med Agderposte­n forteller Lloyd Kleivene at han endelig har fått tid til å dyrke frem en forretning­sidé han har gått og båret på i flere år. Og som han nå vil utvikle. I over 200 land:

Salget av et såkalt nåde-kors. – Jeg har tatt verdenspat­ent på korset. Visjonen er at nådekorset skal nå ut til over 200 land, seier Lloyd Kleivene.

Produksjon­en foregår ifølge Kleivene i Bulgaria. Her i Norge skal korsene selges fra 650 til 7.000 kroner. Avhengig av hvilket metall man ønsker det skal vaere laget av – fra gull og nedover.

Da Agderposte­n tirsdag møtte ham – i gangen i Aust-Agder tingrett, bar han et kors i gull.

– Jeg her fått et annet fokus nå, sier han.

Et stort mirakel

Til Agderposte­n forteller Lloyd Kleivene at det var i forbindels­e med hans egen frelseshis­torie – som har røtter helt tilbake til hans barndom i Sarons dal, at inspirasjo­nen til nåde-korset først dukket opp.

Til Troens bevis seier han dette:

– Jeg var 16–17 år og lå i telt i dalen sammen med foreldrene mine under Sommerstev­net i 1975. Der var det ei dame som satt i rullestol og var krøpling. Jeg la spesielt merke til henne fordi vi sto side om side og handlet i Stevnebuti­kken, som den gang var under hallen. Hun gikk frem til forbønn en kveld og Aril Edvardsen og Silas Owiti ba for henne på scenen inntil hun kunne gå helt normalt. Det var et stort mirakel som jeg aldri har glemt. Når tro og tvil har kommet senere i livet, har jeg tenkt tilbake på denne opplevelse­n.

Korset er tomt og Jesus lever

Til Troens bevis sier han videre:

– Jesus går fra korset og kommer oss i møte med åpne armer. Visjonen er at nåde-korset skal ut til 200 land. Alle som baerer dette korset bringer det kristne vitnesbyrd­et ut i hverdagen og vil få en fin samtale-starter om troen.

I samtale med Agderposte­n legger ikke Grimstad-investoren skjul på at han fortsatt er en personlig kristen og at troen har hjulpet ham gjennom tunge tider.

– Hadde det ikke vaert for troen, hadde jeg tatt en Tore Tønne for lenge side, utdyper han i intervjuet med Agderposte­n.

Selv om ideen bak korset er gammel, har han de siste årene – som høytflygen­de forretning­smann i Grimstad, måttet holde en lav profil på det området som nå opptar ham mest:

Å få utviklet det spesielle kors-designet som slo ned i ham under Sommerstev­net i Sarons dal for over 40 år siden.

– Nemlig å vise at korset er tomt og at Jesus lever, som han selv uttrykker det.

Verdens beste samvittigh­et

Agderposte­n: – Du er ikke redd for at dette nye fokuset ditt kan bli oppfattet negativt med tanke på at politiet nå har reist en alvorlig straffesak mot deg?

Lloyd Kleivene: – Det er jeg ikke redd for. Med tanke på det jeg er blitt beskyldt for, har jeg verdens beste samvittigh­et.

– Jeg vet at jeg er uskyldig og at anklagene mot meg er falske, legger han til.

Helt siden han gjennom sine advokater endte i retten med politiet – fordi han mener politiet var inhabile under etterforsk­ningen av konkurssak­en mot ham, har Lloyd Kleivene vaert i konflikt med politiet som han mener ikke har gjennomfør­t en nøytral etterforsk­ning. Han mener også at tiltalen ikke er gyldig fordi politiet – etter hans oppfatning, ikke den i tide.

 ?? FOTO: ARNE INGMAR EGGEN ?? NÅDE-KORS: Designet til dette korset forteller Lloyd Kleivene han fikk ideen til under et Sommerstev­ne i Sarons dal. Helt uavhengig av straffesak­en som politiet har reist mot ham, vil han nå spre korset til over 200 land i hele verden.
FOTO: ARNE INGMAR EGGEN NÅDE-KORS: Designet til dette korset forteller Lloyd Kleivene han fikk ideen til under et Sommerstev­ne i Sarons dal. Helt uavhengig av straffesak­en som politiet har reist mot ham, vil han nå spre korset til over 200 land i hele verden.
 ??  ?? LLOYD KLEIVENE: Forretning­smannen fra Grimstad som gikk dundrende konkurs og nå vil satse på salg av det han kaller nåde-kors.
LLOYD KLEIVENE: Forretning­smannen fra Grimstad som gikk dundrende konkurs og nå vil satse på salg av det han kaller nåde-kors.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway