Agderposten

– Jeg har vondt av ham

Erling Havnå regner med å sitte i salen når ankesaken til Eirik Jensen starter i lagmannsre­tten i dag. Han beskriver vennen som et usedvanlig hyggelig og reflektert menneske.

- Jørund Flaa og Tarald Reinholt Aas redaksjone­n@agderposte­n.no

– Det er litt overrasken­de at det klaffet så godt mellom oss. Jeg trodde han skulle vaere mye mer hardcore, men han liker dialog. Han framstår som reflektert på alle mulige måter. Han er en perfekt politimann som alltid har roa, sier Erling Havnå om Eirik Jensen i intervju med Dagbladet på lørdag.

I artikkelen forteller mannen som ble dømt til 16 års fengsel for Nokas-ranet i Stavanger om hvordan han ble venn med den tidligere politimann­en, Eirik Jensen.

Slik møttes de

Det var etter at Eirik Jensen slapp selvbiogra­fien «På Innsiden: Historien om mitt politiliv» at Havnå og Jensen fikk kontakt.

Til Dagbladet forteller Havnå at samboeren hans, Ingrid Jakobine Hagen, kjente igjen en beskrivels­e av en politimann som var omtalt i boka. En beskrivels­e som passet til faren hennes.

– Samboeren min leste boka, og skjønte at det var snakk om faren hennes. Som politidatt­er kontaktet hun Jensens folk, sier Havnå til Dagbladet.

En kontakt var opprettet. I etterkant har Havnå og samboeren blitt avbildet i juleselska­p sammen med Jensen og samboeren.

På boksekamp

I februar i fjor var Eirik Jensen og samboeren i Sør Amfi og så Erling Havnås nevø, Kai Robin Havnaa, slå knockout på tsjekkiske Daniel Vencl.

– Jeg er entusiast. Jeg har bokset selv, sa en ordknapp Jensen til Agderposte­n da.

Havnå var også til stede da Jensens samboer åpnet en kunstutsti­lling i Oslo – bare tre dager før dommen mot den tidligere politilede­ren falt i september i fjor.

Også i sommer skal Havnå ha vaert på besøk hos Jensen, skriver Dagbladet.

– Helt uskyldig

18. september 2017 ble den tidligere politilede­ren dømt til 21 års ubetinget fengsel for grov korrupsjon, medvirknin­g til narkotikas­mugling og ulovlig våpenbesit­telse.

Den dommen kaller Erling Havnå for «bare vas». Jensen er uskyldig, fremholder austegden overfor Agderposte­n – og tilføyer:

– Han har sikkert gjort gaerne ting, han også. Alle som har jobber som de han hadde, som søker seg inn mot visse miljøer, må tøye noen grenser – la ting passere, mener Havnå.

Han understrek­er at han ikke har fulgt saken i tingretten i sin fulle bredde, men står fast på vennens uskyld.

– Jeg har vondt av ham. Det er vond sak, som involverer et

usedvanlig hyggelig og reflektert menneske, sier Havnå.

Vil vaere i salen

Lagmannsre­ttens behandling av ankesaken til Eirik Jensen starter tirsdag denne uken. Det er satt av 20 uker til rettssaken.

Erling Havnå akter å vaere i salen saken som tilskuer.

– Jeg antar at han ser fram til det. Jeg har en klar oppfatning om at han er uskyldig. Jeg har snakket med mye folk i miljøer rundt omkring som var borti Jensen som politimann. Han jobbet ikke som alle andre, men han er helt uskyldig, sa Havnå til Dagbladet lørdag.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? KOMPISER: Her er Erling Havnå (til høyre) på kunstutsti­llingen til Eirik Jensen (til venstre) og kjaeresten Ragna Lise Vikre i Oslo i september i fjor.
KOMPISER: Her er Erling Havnå (til høyre) på kunstutsti­llingen til Eirik Jensen (til venstre) og kjaeresten Ragna Lise Vikre i Oslo i september i fjor.
 ?? FOTO: HELGE MIKALSEN, VG ??
FOTO: HELGE MIKALSEN, VG

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway