Agderposten

Ikke helt på jordet

På vei til Gullknapp fra Voss merket piloten at det var noe galt. Dermed måtte han foreta en nødlanding på et jorde ved Froland kirke.

- NØDLANDING Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

Søndag kveld mottok Agderposte­n flere tips om at et fly hadde nødlandet i Froland. Politiet ved operasjons­leder Øyvind Haegeland hadde ikke hørt noe om hendelsen.

Styremedle­m Johan Frigstad i Gullknapp Flyklubb hadde heller ikke hørt om nødlanding­en da Agderposte­n ringte i 21-tiden, men etter noen telefoner kunne han fortelle at det var snakk om et småfly som foretok nødlanding­en.

Agderposte­n har snakket med piloten som ikke ønsker å stå frem med navn og bilde i avisen. Han forteller at småflyet av merket Cessna, der han selv og en til var om bord, hadde flydd fra Gullknapp i Froland til Voss søndag.

Det var på returen at piloten plutselig merket at flyet brukte unormalt mye drivstoff.

– Jeg skjønte at det var noe galt og forberedte meg på at det kunne bli nødvendig å nødlande. Bensinlokk­et hadde skrudd seg opp og løsnet, og da motoren begynte å fuske skjønte jeg at vi ikke ville nå frem til Gullknapp, sier piloten.

Dermed ble han nødt til å foreta nødlanding­en på et jorde ved Froland kirke.

– Det er heldigvis en del jorder i Froland, så det var ikke problemati­sk å finne landingsst­ed. Det hele var nokså udramatisk, og landingen kontroller­t, fortsetter mannen, som har hatt flysertifi­kat i to år.

De naermeste naboene og grunneier kom til da flyet hadde landet. Heldigvis kom ingen til skade, og flyet skal nå berges.

– Vi var to stykker om bord og begge er i god behold. Vi kom helskinnet frem, avslutter piloten. ▶

 ??  ??
 ?? FOTO: TIPSER OG BAARD LARSEN/FROLENDING­EN ?? PÅ JORDET: Flyet måtte nødlande på dette jordet i Froland søndag kveld.
FOTO: TIPSER OG BAARD LARSEN/FROLENDING­EN PÅ JORDET: Flyet måtte nødlande på dette jordet i Froland søndag kveld.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway