Agderposten

Pirattaxi-problemet er ikke løst

Jeg ønsker igjen å sette fokus på Pirattaxie­r i Arendal. Undertegne­de har ved flere anledninge­r tatt opp dette problemet i bystyret. Tiltak er blitt gjort, Malmbrygge­n og Peder Thomassens gate stengt fredag natt til lørdag og lørdag natt til søndag. Dette

- Ingrid Skårmo Bystyremed­lem i Arendal (Frp)

Pirattaxis­jåførene opererer nå på Tyholmen, utenfor Sparebanke­n Sør og på parkerings­plassen ved gamle Karl S. Hanssen. Noen går rundt på restaurant­ene og leverer ut sitt kort med invitasjon til kundene om å ta kontakt når de vil hjem.

Saken er dermed ikke løst selv med disse tiltakene.

Det er jo en kjensgjern­ing at pirattaxik­jøring er forbudt. Et lovbrudd som burde håndheves som andre lovbrudd. En dame uttalte her om dagen at hun, som drosjekund­e i store deler av Norge, var forundret over at piratvirks­omheten i Arendal var så synlig.

Fylkeslede­r, Oddrun Gjeruldsen, forteller at hun under Arendalsuk­a i fjor var i kontakt med en politisjef på standen deres. Hun nevnte pirattaxi problemene som vi har i Arendal. Iflg. politisjef­en arbeidet de i Tønsberg etter en modell som løste dette problemet.

Dette var interessan­t synes jeg. Ringte derfor til Tønsberg og kom i prat med varaordfør­eren der. Han opplyste meg da om hvordan de hadde lykkes med å bli kvitt pirattaxik­jøring.

De hadde i samarbeid med Politiet dannet et Politiråd. Dette rådet holdt jevnlige møter med Formannssk­apet i kommunen, la strategier og klarte å komme til bunns i denne ulovlige virksomhet­en. Dette Politiråde­t ble dannet for 10 år siden og er i full virksomhet enda.

Hører ofte uttalelser fra dem som benytter seg av denne ulovlige transporte­n – vi må jo hjem, orker ikke å stå i kø….

Husk da at Arendal kommune har bra busstilbud de fleste steder i kommunen. Dette kan kanskje for en del vaere et alternativ enkelte ganger.

En annen ting vi ikke må glemme i denne saken er lovbrudden­e og alle skattekron­ene som ikke kommer inn til vår kommune. Penger som kunne vaert med på å styrke bl.a. skole og omsorg i Arendal kommune. Vil ordføreren arbeide for å opprette et «Politiråd»? (Dette vil også vaere en interpella­sjon til ordføreren i bystyret 6. september).

 ??  ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO
ILLUSTRASJ­ONSFOTO
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway