Agderposten

Familien til Prince saksøker lege

Familien til Prince, som døde av en overdose syntetisk fentanyl, saksøker popstjerne­ns lege.

-

Ifølge avisen Minneapoli­s Star Tribunesak­søker familien legen Michael Schulenber­g og hans arbeidsgiv­er North Memorial Health Care for ikke å ha behandlet popstjerne­n, som egentlig het Prince Roger Nelson, for avhengighe­ten av smertestil­lende legemidler.

– Han verken vurderte, diagnostis­erte, behandlet eller rådga Prince for hans lett gjenkjenne­lige avhengighe­t av opioider, og han tok heller ingen passende og fornuftige steg for å forhindre det forutsigel­ige fatale resultatet av denne avhengighe­ten, heter det i søksmålet.

Familien mener derfor at Schulenber­g ikke levde opp til akseptabel medisinsk standard og at han må ta sin del av ansvaret for at Prince døde.

Grunnløse anklager

Schulenber­gs advokat, Paul C. Peterson, mener anklagene mot legen er grunnløse.

– Vi forstår at situasjone­n har vaert vanskelig for alle som sto herr Nelson naer, samt for alle hans tilhengere verden rundt, sier han.

– Til tross for dette, står doktor Schulenber­g ved den behandling­en herr Nelson fikk. Vi akter derfor å forsvare oss i denne saken, sier Peterson.

Kraftigere en heroin

Prince ble funnet død i heisen i hjemmet sitt i Paisley Park naer Minneapoli­s 21. april 2016, og dødsårsake­n ble fastslått å vaere en trolig utilsiktet overdose syntetisk fentanyl, som kan vaere opptil 50 ganger kraftigere enn heroin.

Påtalemynd­igheten i Minnesota konkludert­e etter to års etterforsk­ning med at ingen ville bli siktet i forbindels­e med dødsfallet.

– Vi har ikke bevis for at en bestemt person forsynte Prince med fentanyl, opplyste førstestat­sadvokat Mark Metz i Carvey County i april i år.(©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? OVERDOSE: Prince døde i hjemmet sitt i Paisley Park naer Minneapoli­s 21. april 2016, og dødsårsake­n ble fastslått å vaere en trolig utilsiktet overdose syntetisk fentanyl.
FOTO: NTB SCANPIX OVERDOSE: Prince døde i hjemmet sitt i Paisley Park naer Minneapoli­s 21. april 2016, og dødsårsake­n ble fastslått å vaere en trolig utilsiktet overdose syntetisk fentanyl.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway