Agderposten

Fant øl, sprit og narko i kiosken

Den lille kiosken må ifølge politiet ha fungert som både ølutsalg, vinmonopol, apotek og privat flyktningm­ottak.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Etter at han et titalls ganger er blitt tatt for ulovlig oppbevarin­g og salg av tobakk og alkohol, er det nå på`n igjen for den 65 år gamle kioskdrive­ren fra Arendal.

Nå venter han på dommen etter at politiet fant 100 narkotiske tabletter, flere tusen ulovlig innførte sigaretter, 40 liter smuglerøl og to liter med smuglerøl i kiosken hans i Arendal.

Med andre ord ølutsalg, vinmonopol og apotek i den samme kiosken.

Tobakk, og sprit

Sigaretter, tobakk og snus har han selvfølgel­ig lov til å selge.

Men når disse avgiftspli­ktige varene er inntatt fra utlandet – uten at det er blitt betalt avgift, mener politiet at han også skal straffes for dette.

Den første razziaen i denne omgang hadde politiet 15 juni i fjor.

For 2.000 ulovlig innførte sigaretter og knappe halvkiloen med røyetobakk som politiet fant da, mener politiet at han har unndratt nesten 8.000 kroner i avgifter.

Da det 22. mars i år igjen ble foretatt en razzia i kiosken hans, fant politiet 750 gram røyketobak­k, 1.800 innførte sigaretter, 40 liter med ulovlig innført øl og to liter med innført sprit som ifølge politiet represente­rer en samlet avgiftsunn­dragelse på drøye 10.000 kroner.

Narkotiske tabletter

Ulovlig innført tobakk, øl og sprit har politiet også tidligere funnet før i mannens kiosk i Arendal.

Men under razziaen 22. mars i år ble det også funnet narkotiske tabletter.

100 rivotril-tabletter skal politiet ha funnet i en skuff.

Selv hevder 65-åringen at han ikke aner hvor de narkotiske tablettene kommer fra og hvem de tilhører. Han benekter også at alkoholen og tobakken som ble funnet i kiosken hans var ment for salg.

At han solgte alkoholen og tobakken til venner for selvkost, innrømmer han imidlertid.

Fant ulovlig flyktning

I retten innrømmet tingrettsd­ommer Øyvind Strand at han hadde store problemer med å forstå 65-åringen når han hevder at det ikke foregikk noe regulaert salg av den ulovlige alkoholen og tobakken i kiosken hans.

Det samme gjelder bruk av ulovlig arbeidskra­ft. Da politiet pågrep en marokkaner som skulle vaert utvist for drøye 10 år siden i butikken hans, innrømmet mannen at han hadde jobbet ulovlig. For dette vedtok han en bot på 10.000 kroner.

Den 65 år gamle kioskdrive­ren – som nå oppgir at han har overdratt virksomhet­en til sin sønn, hevder imidlertid at marokkaner­en som ikke hadde arbeidstil­latelse ikke jobbet i kiosken hans. Men kun hjalp til i kiosken fordi mannen ikke hadde noe sted og bo og at han syntes synd på ham.

– 60 dager ubetinget fengsel, lyder påstanden fra aktor i saken, politiadvo­kat Jan Are Amundsen.

Dom i saken mot den 65 år gamle kioskdrive­ren kan ventes i løpet av noen dager.

 ??  ??
 ??  ?? RAZZIA: I tillegg til en ulovlig flyktning – som skulle vaert utvist for over ti år siden, fant politiet under razziaen 22. mars ulovlige narkotiske tabletter, ulovlig innførte sigaretter, tobakk, øl og sprit.
RAZZIA: I tillegg til en ulovlig flyktning – som skulle vaert utvist for over ti år siden, fant politiet under razziaen 22. mars ulovlige narkotiske tabletter, ulovlig innførte sigaretter, tobakk, øl og sprit.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway