Agderposten

Harald (27) ble fotfulgt i jakten på jobb

For Harald Harbak (27) var det en stor utfordring å gå rundt til bedrifter i Arendal, dele ut CV-en og selge inn seg selv. Og enda mer fordi han har Tourettes syndrom og ble fulgt av et kamerateam fra TV2.

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

– Det var ingen drømmesitu­asjon, det var rett og slett veldig krevende og svaert langt utenfor min komfortson­e, forteller Harald Harbak til Agderposte­n, noen få timer før den nye dokumentar­serien fra TV2 har premiere.

I serien «Alle i arbeid!» følger vi 12 unge mennesker med ulike nevrobiolo­giske diagnoser som Aspergers og Tourettess­yndrom. Alle har det samme brennende ønske: De vil bidra i samfunnet og få en jobb hvor de kan bruke evnene sine.

Gjennom seks episoder følger vi deltakerne på deres reise mot arbeidsliv­et – en reise med både opp- og nedturer. En gruppe eksperter er hjelpere på veien for å gi råd, finne deltakerne­s sterke sider og hjelpe til å finne ut hvilket yrke som kan passe for hver av dem.

– Jeg angrer ikke

Da innspillin­gen startet i fjor, var Harbak arbeidssøk­ende. Litt tilfeldig ble han klar over at TV2 søkte deltakere til serie. Etter en ganske krot prosess, valgte han å søke og ble tatt med som deltaker i serien. I går kveld kunne seerne se resultatet.

– Jeg har kokk- og restaurant­utdanning, og har jobbet innen restaurant­bransjen. I serien går jeg bredt ut og oppsøker flere bedrifter i Arendal. For meg var det svaert krevende, men jeg angrer virkelig ikke. Det var også noe av motivasjon­en for å melde meg på serien, at den viser at det er mange med ulike utfordring­er som med litt tilrettele­gging, kan gjøre en god innsats i arbeidsliv­et. Jeg synes det er veldig bra at serien får frem dette, sier Harbak.

Får jobb

Og i episoden han er med i, ser vi at Hisøy-mannen også får jobb. Riktignok et sommervika­riat, men for ham ble det en veldig positiv erfaring.

– Jeg søkte på et vikariat hos Agderposte­n distribusj­on, og ble tatt veldig godt imot da jeg troppet opp der. TV2 var med og jeg fikk altså stillingen, det var veldig bra, forteller Harbak.

Selv om det var stritt å stå opp midt på natten for å kjøre aviser ut i grålysning­en, saerlig fordi han med to små barn ikke alltid får nok nattero, så syntes han det var en fin jobb. Han trivdes veldig godt den perioden vikariatet varte.

Dette var altså fjor, og han skryter av oppfølging­en fra TV2.

– De har holdt kontakten og fulgt meg videre, de har vaert veldig profesjone­lle, sier Harbak som overhodet ikke angrer på at han valgte å bli med.

Mandag var han på premierefe­st med de øvrige deltakerne.

– En flott gjeng, sier han.

 ??  ??
 ?? FOTO: TV2 ?? KREVENDE: Harald Harbak fra Hisøy stilte opp i serien «Alle i arbeid!» og er han glad for at han ble med, selv om det var krevende.
FOTO: TV2 KREVENDE: Harald Harbak fra Hisøy stilte opp i serien «Alle i arbeid!» og er han glad for at han ble med, selv om det var krevende.
 ?? FOTO: ESPEN SOLLI, TV2 ?? DELTAKERNE: Harald Harbak og de 11 andre deltakerne i serien. – Jeg møtte en flott gjeng, sier han.
FOTO: ESPEN SOLLI, TV2 DELTAKERNE: Harald Harbak og de 11 andre deltakerne i serien. – Jeg møtte en flott gjeng, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway