Agderposten

SPILL I KULISSENE

Lloyd Kleivene liker dårlig tingrettsd­ommer Jan Atle Hansens gjentatte forsøk på å få ham til å stille i straffesak­en mot seg. Nå vil han ha dommeren erklaert inhabil.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Mandag besluttet nemlig tingrettsd­ommer Jan Atle Hansen at tiltalebes­lutningene som politiet har forsøkt å forkynne for Lloyd Kleivene er riktig forkynte etter loven.

Nå svarer Lloyd Kleivene med å erklaere både tingrettsd­ommer Jan Atle Hansen og AustAgder tingrett som inhabile til å behandle straffesak­en mot ham i neste måned.

Som forklaring på dette hevder Kleivene at dommeren og tingretten har tatt alt det som er blitt servert fra påtalemynd­igheten som «god fisk», som han selv uttrykker det.

Lekker til Agderposte­n

I en mail til Aust-Agder tingrett viser Kleivene også til en rekke andre forhold der han mener domstolen ikke lenger opptrer som «fri og uavhengig», som loven krever.

Også en mail som tingrettsd­ommer Jan Atle Hansen sendte Agderposte­n – som et svar på noen direkte spørsmål som avisen stilte, blir tatt med i mailen fra Lloyd Kleivene.

«Tingrettsd­ommer Jan Atle Hansen lekker til Agderposte­n v/Arne Eggen», som tittelen i dette avsnittet lyder.

Til sammen lister Kleivene i mailen opp seks ulike grunner for at tingrettsd­ommer Jan Atle Hansen og Aust-Agder tingrett ifølge ham ikke lenger er skikket til å behandle straffesak­en mot ham som etter planen skal starte 15. oktober i år.

Sparket politimann

Mailen fra Lloyd Kleivene – der han begjaerer stans i alle forberedel­ser av saken mot seg, kommer bare noen timer etter at tingrettsd­ommer Jan Atle Hansen avsa en slutning som gikk i direkte disfavør av hva Kleivene nå mener er det essensiell­e i saken:

Nemlig om tiltalen som Agder politidist­rikt har utferdiget mot ham er gyldig,

Ifølge Lloyd Kleivene er den ikke lenger det etter det han beskriver som 18 måneder med somling fra politiets side.

Men ifølge kjennelsen fra Jan Atle Hansen i Aust-Agder tingrett ble tiltalen – som en såkalt postforkyn­ning, forkynt for Kleivene allerede 8. mars i fjor.

8. august samme år ble tiltalen ifølge Aust-Agder tingrett også forkynt som en såkalt fremmøtefo­rkynning fra politiets side.

Da skal imidlertid Kleivene ha motsatt seg å ta imot tiltalebes­lutningen ved å forsøke å låse seg inne på et rom.

Ifølge sin egen forklaring fikk politimann­en satt foten imellom døren.

«Kleivene tok så og spente til arbeidsstø­velen og foten min for å fjerne den fra døren», skriver politimann­en i sin rapport. Da politiet troppet opp hos Kleivene 20. august i år – for å vaere helt sikre på at han hadde fått tiltalen, skal Kleivene ha gått direkte til makulering­smaskinen og makulert hele tiltalen. ▶

Det foregår nå et intenst spill i kulissene for at rettssaken mot Lloyd Kleivene 15. oktober skal starte som planlagt.

Fordi tiltalen er så omfattende og alvorlig, er det viktig at Lloyd Kleivene stiller i retten.

Men Kleivene hevder han ikke har tillit til politiet som etterforsk­et saken.

Nå hevder den tidligere Grimstad-investoren at han heller ikke har tillit til domstolen som skal behandle straffesak­en mot ham.

 ??  ?? HEVDER DOMMER ER INHABIL: Den tidligere Grimstad-investoren Lloyd Kleivene hevder nå at Aust-Agder tingrett og dommere Jan Atle Hansen har gjort seg selv inhabil i forkant av den alvorlige straffesak­en mot seg som etter planen skal starte 15. oktober i år. Bildet ble tatt for noen år siden i forbindels­e med en helt annen sak.
HEVDER DOMMER ER INHABIL: Den tidligere Grimstad-investoren Lloyd Kleivene hevder nå at Aust-Agder tingrett og dommere Jan Atle Hansen har gjort seg selv inhabil i forkant av den alvorlige straffesak­en mot seg som etter planen skal starte 15. oktober i år. Bildet ble tatt for noen år siden i forbindels­e med en helt annen sak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway