Agderposten

Kontrollko­miteen ber Solberg om svar om Sandbergs mobilbruk

-

på Stortinget ber statsminis­ter Erna Solberg svare på en rekke spørsmål om sikkerhet ved regjeringe­ns mobilbruk i kjølvannet av Sandberg-saken.

En enstemmig komité ble under et møte tirsdag enig om å sende ni spørsmål om Sandberg-saken til Statsminis­terens kontor.

Komiteen vil blant annet ha svar på hvilke faglige vurderinge­r regjeringe­n har innhentet fra sikkerhets­myndighete­ne i tilknytnin­g til Per Sandbergs reiser til Iran og Kina, hvordan PST vurderer risikoen ved at Sandberg tok med seg den samme tjenestete­lefonen til Kina og Iran, og hvilke tiltak statsminis­teren vil iverksette for å hindre lignende sikkerhets­brudd i fremtiden. Komiteen stiller også spørsmål knyttet til flere statssekre­taerers reiser til høyrisikol­and, der det er avdekket at også de tok med seg jobbtelefo­nen.

Per Sandberg trakk seg som fiskerimin­ister tidligere denne måneden etter at det ble kjent at han mot regelverke­t tok med seg jobbtelefo­nen på en privat feriereise til Iran.

– Komiteen har blitt enig om å sende noen oppfølging­sspørsmål i saken. Nå er det mange spørsmål som allerede er blitt stilt fra Stortinget­s side og blitt besvart, men vi har i dag diskutert oss gjennom og blitt enig om en rekke spørsmål som skal stilles i den saken, uttalte komitélede­r Dag Terje Andersen. (©NTB)

 ??  ?? SPENNENDE: – Jeg er ydmyk for oppgaven, sier Kari Tveranger, som gleder seg til å ta over Gamle Møglestu.
SPENNENDE: – Jeg er ydmyk for oppgaven, sier Kari Tveranger, som gleder seg til å ta over Gamle Møglestu.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway