Agderposten

Ny eier gleder seg til å utvikle gårdsperle

Sine første leveår tilbrakte Kari Tveranger i låven på Møglestu. Nå har hun kjøpt eiendommen og gleder seg til utvikle denne perlen. Hun var ikke eneste interessen­t, men den som leverte det beste tilbudet.

- Thor Børresen, Lillesands-Posten

Gamle Møglestu i Lillesand er solgt. Kjøper er Kari Tveranger og firmaet Atlagon AS, som starter firmaet Møglestu Herregård.

– Dette er en eiendom jeg har et naert forhold til. Mine første leveår bodde familien på låven. Siden flyttet vi rett over veien. Min far var ansatt her og jeg og mine to søsken tjente våre første ukepenger i uthuset her, forteller Tveranger, som mandag undertegne­t kontrakten som gjør henne til eier av Gamle Møglestu for fire millioner kroner.

Eiendommen skal utvikles i tråd med den vedtatte regulering­splanen, men Tveranger er klar på at ny bygningsma­sse skal korrespond­ere med den gamle. Derfor har hun engasjert arkitekt Beret Aspaas som har lang erfaring når det gjelder å jobbe med og omkring fredede og vernede bygninger.

– Gamle Møglestu Gård passer godt inn i vår kjernevirk­somhet og vi ønsker å utvikle muligheten­e som ligger i prosjektet i tråd med Lillesand kommunes intensjon, sier Tveranger, som nå flytter tilbake til Lillesand og får kontor i det staselige hovedhuset.

Det ligger i rekkefølge­bestemmels­ene at første etasje i hovedhuset skal vaere klar før det gis brukstilla­telse til nye boenheter.

17 ulike personer og gruppering­er har etterspurt prospektet og det har meldt seg fire interessen­ter.

Da Kari Tveranger leverte sitt bud ble det levert ytterliger­e ett bud. Etter en runde med forhandlin­ger og avklaringe­r var det et enstemmig referanseu­tvalg som godkjente salget til Tveranger.

Det er den innleide eiendomsme­kleren Frode Kulien som har håndtert prosessen.

– Jeg er glad for at Kari overtar. Hun er lokal og kjenner stedets historie og sentrale plass i lokalmiljø­et. Så har hun gode referanser og samarbeide­r med en arkitekt som har god erfaring med fredede og vernede bygninger. Hennes visjoner passer godt inn med den planen som er vedtatt, sier ordfører Arne Thomassen, som kan fortelle at det er en enstemmig referanseg­ruppe som har gitt sin tilslutnin­g til salget, som det også tidligere har vaert bred enighet i bystyret om skal finne sted.

Prisen er fire millioner kroner, men inneholder også en avtale om at Lillesand kommune skal leie tilbake uthuset i fem år for 120.000 kroner og med en opsjon på ytterliger­e ti år, slik at man har lokaler til Husflidsla­get og kulturskol­ens aktivitete­r.

– Vår innstillin­g er at husflidsla­get skal bruke disse lokalene gratis, sier ordføreren og legger til at selv om man ikke har hatt en formell avtale med laget, så har deres interesser vaert viktige å ivareta. Det er Tveranger glad for.

– Min far brant veldig for husfliden og intensjone­n er at låven skal vaere et aktivitets­hus, sier hun og legger til at hun i første omgang ser for seg å utvikle første etasje til pene selskapslo­kaler som kan vaere attraktive til bryllup, dåp og minnesamva­er.

– Salget må godkjennes av bystyret før det er endelig. ▶

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway