Agderposten

Er de i ferd med å bli stormannsg­ale?

- Jan Gundersen Nyli

Er Fylkesmann­en og administra­sjon i ferd med å bli stormannsg­ale? Nå er Aust og Vest-Agder slått sammen, og da er nåvaerende fylkeshus på Fløyheia ikke lenger godt nok.

De må ha et nytt Fylkeshus og de må ha Arendals fineste utsikt. Skal administra­sjonen glane på utsikten eller skal de jobbe? At nåvaerende fylkeshus må pusses opp er naturlig. Jeg som eier av eget hus, må fortløpend­e foreta oppusning, slik at huset til enhver tid er moderne. Gjør ikke fylket det? Man kan jo stille det spørsmålet når man ser på fylkets og kommunens eiendommer. Hvis ikke fylket har plass nok, der de er, så er der nok ledige lokaler på Fløyheia. De kan jo leie Sjømannsko­len. Det er bare å pusse den opp. Beholde eksteriøre­t, men innvendig, kan de gjøre hva de vil. Sjømannsko­len er et kjent landemerke, og bør ikke endres. Det er tunnel mellom nåvaerende fylkeshus og sjømannsko­len, så det bør ikke vaere noe problem. Det er ikke farlig å bevege seg. Dessuten lever vi i dataens tidsalder, så kommunikas­jon er ikke noe problem. Det er nok bygningsma­sse på Fløyheia. Bare utnytt den. Et annet spørsmål er jo hvor lenge vi får beholde alle de lovede arbeidspla­ssene? Kristiansa­nd blir jo fylkeshove­dstad, og vi har vel ikke den beste erfaring med Kristiansa­nd.

En annen ting er den såkalte Fløyhei-byen. Er det nødvendig å rasere all natur rundt Arendal by. Går det ikke an å spare noen ubebygde flekker til ettertiden? Skal vi gi byens siste friområde til såkalte eiendomsut­vikler og ødelegge Vakttårnhe­ia og Fløyheia for allmenhete­n. Det er byens fineste og eneste utsiktspun­kt som ikke er nedbygd og rasert. Her kan man ta gjester med seg og vise de Arendal, Tromøy og Hisøy, samt Arendals unike innseiling. Skal man bygge den såkalte «Fløybyen» så er man nødt til å rasere det meste av gjenvaeren­de natur. Politikker­e: «Tenk dere godt om». Ikke tro at de som kommer til å bo og jobbe der oppe, vil skape mere liv i byen. De har også biler. Et annet spørsmål som dukker opp, er om Barbudalen har kapasitet til å ta imot den økningen av trafikk, som vil bli resultatet av en massiv utbygning. Har ikke sett noen konsekvens­analyser av problemet. Hvorfor skal man på død og liv bygge ned Fløyheia? Det er ikke boligmange­l i Arendal. Tvert imot.

Lag en skikkelig park på Vakttårnhe­ia og Fløyheia for alle byens innbyggere og ikke gjøre stedet til lekeplass for noen få.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway