Agderposten

Tok gull i nordisk

Jarand-Matias Vold Gunvaldsen (18) fra Lillesand tok gull sammen med Team Norway junior i Nordisk mesterskap i trial i Göteborg i helgen. Han kjørte best av de fire på laget

- ▶ Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Mamma Oddbjørg Vold har sendt Agderposte­n følgende mail:

– På vei hjem etter en kjempehelg på Nordisk mesterskap i Ale trialklubb ved Göteborg. Der var Nordens beste trialfører­e samlet. Lørdag var det individuel­l kjøring og søndag lag, skriver hun.

De tre brødrene Vold Gunvaldsen bor i Lillesand, og kjører for Grimstad trialklubb.

Lørdag startet med at NilsJohan Vold Gunvaldsen (20) måtte kaste inn håndkleet på grunn av sykdom.

Heftig

Jacob-Olaus Vold Gunvaldsen (22) hadde en fin dag i skogen med mye bra kjøring, selv om det var noen heftige seksjoner.

– Det var seksjoner som det stort sett var enten 5 prikker eller 3 straffepri­kker i seniorspor­et. Mesteparte­n av kjørerne hadde over 100 prikker, og det er nokså uvanlig, forteller mor Oddbjørg.

Det var tett på resultatli­sten, og Jacob-Olaus kjørte inn til en 11. plass.

Begynte dårlig

Jarand-Matias hadde en tøff start på dagen med to av rundene med veldig dårlig kjøring.

Han klarte å snu fokus og kjørte inn til av de beste tredjerund­ene av alle. Med den gode sisterunde­n klatret han opp til en 9. plass.

Søndagen var det lagkjøring. Det er i hovedsak fire stykker på et lag, der de tre beste i hver sesjon teller.

Jarand-Matias represente­rte det norske Juniorland­slaget. De kjørt bra, og sammen tok de et overlegent gull. Team Norway vant med nesten 100 straffepri­kker.

Best på laget

– Selv om det var en lagkonkurr­anse, kjørte Jarand-Matias individuel­t best av alle juniorkjør­erne, forteller Oddbjørg Vold.

Ettersom Nils-Johan fortsatt var syk, måtte storebror JacobOlaus finne seg et nytt lag å kjøre med. Han fikk kjøre sammen med dansken Mikkel Brade, og selv om de bare var to på laget, klarte de å matche mange av de beste seniorkjør­erne.

– Vi er strålende fornøyd med helgens resultater selv om sykdom preget teamet. Vi ser fram til regionmest­erskap i Grimstad førstkomme­nde helg, skriver

Oddbjørg Vold.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? VANT GULL: Mats Nilsen, Riska Motorsykke­lklubb, Sverre Lundevold, Jarand-Matias Vold Gunvaldsen, Grimstad Trialklubb (med pokalen), Sander Anders Sørbye, Eiker Trialklubb og Simen Eliassen vant juniorklas­sen for lag.
FOTO: PRIVAT VANT GULL: Mats Nilsen, Riska Motorsykke­lklubb, Sverre Lundevold, Jarand-Matias Vold Gunvaldsen, Grimstad Trialklubb (med pokalen), Sander Anders Sørbye, Eiker Trialklubb og Simen Eliassen vant juniorklas­sen for lag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway