Agderposten

Åpner årets jazzhøst

Kolbjørnsv­iks nyeste saksofonis­t, tyske Michael Villmow, åpner høsten i Arendal Jazzklubb med sitt storband.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Den tyske saksofonis­ten har gjort Kolbjørnsv­ik til sitt andre hjem. På de fem årene i Arendal, har han blitt en naturlig del av Arendals musikkliv.

Til jazzklubbe­n torsdag kommer han med et knippe tyske musikere som er blant landets fremste yngre talenter. Lokale Julian Haugland Bjorå spiller bass og Michaels sønn Frederik trommer.

Prisnomine­rt

I midten av september kom en annen kjent saksofonis­t, Knut Riisnaes. Han har mottatt norsk jazz høyeste utmerkelse, Buddy-statuetten og fått Spellemann­sprisen to ganger. Han kommer med et stjernelag av medmusiker­e.

I slutten av neste måned kommer Helge Lien trio. Pianotrioe­n har i mange år vaert kritikerro­st, både for sine plateinnsp­illinger og sine konserter.

I starten av oktober kommer en av Europas ledende og mest nyskapende jazzmusike­re, den britiske pianisten Django Bates, og hans trio.

Jazzklubbe­n skal ha tre konserter i stort format. Den første er med Ensemble Denada, som sammen med Torunn Eriksen vil «servere sofistiker­te låter og poetiske fortelling­er, der elegant popestetik­k bobler sammen med vindskeiv eurojazz og sørstats-dampende soul», skriver jazzklubbe­n i sin pressemeld­ing.

Deretter kommer Scheen jazzorkest­er sammen med pianisten Eyolf Dale. Samarbeide­t har høstet mange lovord og resulterte blant annet i at deres konsert ble tatt opp av NRK og spilt både på radio og fjernsyn.

Spiller julen inn

Sesongens tredje storband blir byens eget Arendal Big Band, som for femte året spiller julen inn – både med en egen barneog familiekon­sert og en konsert for de voksne.

Mot slutten av november loves to musikalske godbiter. Først kommer den amerikansk­e jazztrompe­teren Tim Hagans, sammen med sin europeiske trio. Hagans regnes som en av de fremste musikerne på den amerikansk­e jazzscenen og ivaretar den rike tradisjone­n fra storheter som Clifford Brown og Miles Davis.

En drøy uke etter er det duket for den norske trommeslag­eren Thomas Strønens prosjekt «Time is a blind guide». Med røtter i jazz, samtidsmus­ikk og klassisk skaper Strønen og hans musikere et spennende musikalsk univers. Med konstellas­jonen trommer, bass, piano, cello og fiolin trylles det frem ny, suggereren­de og vakker musikk.

 ?? FOTO: CF-WESENBERG@KOLONIHAVE­N.NO ?? KOMMER OGSÅ: Helge Lien Trio .
FOTO: CF-WESENBERG@KOLONIHAVE­N.NO KOMMER OGSÅ: Helge Lien Trio .
 ??  ?? INNLEDER: Michael Villmow fra Köln og Kolbjørnsv­ik åpner jazzhøsten i Arendal torsdag.
INNLEDER: Michael Villmow fra Köln og Kolbjørnsv­ik åpner jazzhøsten i Arendal torsdag.
 ??  ?? KOMMER: Ensemble Denada, sammen med Torunn Eriksen.
KOMMER: Ensemble Denada, sammen med Torunn Eriksen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway