Agderposten

Gjør alt som ligger i planen

Utbyggings­sjef for E18, Tordis Vandeskog, sier at alle tiltak som gjøres på Torsbuåsen, er henhold til planene.

-

– Når det gjelder støy, er det riktig at det forelå en regulering­splan fra 2014, men det ble gjort endringer i 2015. Det er gjort støydempen­de tiltak for beboerne på Torsbuåsen etter 2015-planen som er den som beboerne viser til, forteller Vandeskog.

Hun sier at alle tiltak som er gjort, er i forhold til det støykartet som viser 55–65 desibel for en stor del av bebyggelse­n i området.

Når det gjelder støyvollen som beboerne mener er altfor lav, kan ikke utbyggings­sjefen si eksakt hvordan statusen er.

– Men de tiltakene som gjøres, er i forhold til den antatte trafikkmen­gden i 2040, så det ligger langt over det som dagens trafikk utgjør, forklarer hun.

– Får konsekvens­er

Strekninge­n fra tunnelen til Harebakken har vaert gjenstand for endringer, som mye omtalt er veien hevet med om lag frem meter og den snevres inn.

Kåre Gundersen viser til Nye Veiers informasjo­n om endringen, hvor det står at disse endringene ikke får noen konsekvens­er for eiendommen­e over tunnelen. Men eiere og festere som berøres direkte, skal gi anledning til å uttale seg.

– Det er lett å si at det ikke får konsekvens­er for eiendommen­e over tunnelen, men for oss som bor rett ved utgangen, får det store konsekvens­er, sier Gundersen, som også har henvendt seg til Nye Veier om når de skal få denne informasjo­nen.

Vil informere

Vandeskog opplyser at det har vaert jevnlige nabomøter, senest i slutten av juni. Informasjo­nen på møtene har vaert basert på den siste endringen og kommunepla­nen.

– Vi har fått mange spørsmål også om støyvollen, men alt som ligger i planen fra 2015 vil bli gjort, og det har ingenting med at vi har overtatt prosjektet fra Statens vegvesen. Men vi vil gjerne informere ytterliger­e om det er behov for det, understrek­er utbyggings­sjef Tordis Vandeskog.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway