Agderposten

Er E18-støy

- Tore Ellingsen

her, og vegetasjon. Saerlig for meg som hadde et nabohus rett foran, så tok det veldig mye av støyen, saerlig fra rundkjørin­gene på Harebakken, forteller Gundersen.

Nå kikker han og Lene Christense­n ut på en planert jordfyllin­g, som de under på om skal vaere den støyvollen de er forespeile­t.

– I så fall er den altfor lav. Den vil ikke dempe noe slik den ligger nå. Men det kan vaere at de skal fylle på mer, det har vi ikke klart å få noe svar på, sier Lene Christense­n.

Har kontaktet kommune

De to naboene har også henvendt seg til kommunen om saken og de er virkelig betenkte over å bli liggende i et område hvor det er beregnet et støynivå som ligger på mellom 55 og 65 desibel.

– Husk at en økning på tre desibel er en dobling av støynivået, og her snakker vi om over ti desibel mer enn det vi først ble forespeile­t, sier Gundersen.

Han legger til at det har vaert en god dialog med Nye Veier så langt, og det har vaert holdt informasjo­nsmøter, men nå synes han det har stoppet opp.

– Jeg tror dessuten det er mange andre her på Torsbuåsen som ikke har fått med seg disse endringene og at et så stort boligområd­e blir berørt. Det har vaert mye fokus på dem som på andre siden av den nye veien, men vi ser at det også er mye å gripe fatt for oss her, sier Kåre Gundersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway