Agderposten

Stalleland trekker seg som Frp-topp

Etter tre perioder som Frp Grimstads ordførerka­ndidat, prioritere­r Terje Stalleland familien fremfor politikken, og ber andre stille på førsteplas­s.

- ▶ Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Familien er det viktigste. Nå har jeg fått bruke mye tid på politikken i mange år, og da gjorde vi en deal hjemme når det ikke gikk så godt ved sist valg, at neste gang skulle jeg ikke stille på førsteplas­s. Det krever så mye av deg å vaere førstekand­idat, og jeg har vaert med så lenge, sier Terje Stalleland.

Møter forståelse

Frp-veteranen vil fortsatt vaere med i politikken, og vil gjerne vaere med i kommunesty­ret også neste periode, hvis velgerne vil.

– Frp er partiet med stor P for meg, så jeg gir ikke opp all politikk, det er bare snakk om å ha mer tid til andre ting. Jobben min i Hove driftssels­kap krever også mye, sier Stalleland.

Han sier han har et avslappet forhold til å roe ned satsingen.

– Jeg forstår veldig godt at Terje ikke lenger vil vaere førstekand­idat, det er krevende, sier leder av Grimstad Frp, Erling Haegeland.

Han vil ikke si noe om hvem som eventuelt kommer til å fylle Stalleland­s plass. Det er først 20. september de første foreløpige listene offentligg­jøres fra partiet, foran neste års lokalvalg.

Opp- og nedturer

For et år siden stormet det godt rundt Stalleland, da han kom med en sleivbemer­kning om partikolle­ga Ingebjørg Godskesen. Han forsvant ut av partiet, men kom inn igjen. Men han dveler ikke så mye ved det, og tar heller med seg de gode minnene.

– Jeg tror noe av det morsomste jeg har vaert med på som Frp-topp, var den første perioden, fra 2003 til 07, da vi var det største partiet i kommunen og i posisjon. Ordførerkj­edet glapp, men vi var godt represente­rt i råd og utvalg, sier Stalleland.

Han mener selv ordførerjo­bben ville passet ham godt, men det var den gangen, ikke nå.

– Jeg ville ikke hatt den jobben i dag, den er for krevende, med mye kvelder og helger, sier Stalleland.

25. oktober er det nominasjon­smøte i partiet, da blir de endelige valglisten­e spikret.

 ??  ??
 ?? FOTO: STEIN LARSEN ?? VIL ROE NED: Terje Stalleland (Frp), vil ikke lenger vaere førstekand­idat for partiet, etter tre perioder på toppen.
FOTO: STEIN LARSEN VIL ROE NED: Terje Stalleland (Frp), vil ikke lenger vaere førstekand­idat for partiet, etter tre perioder på toppen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway