Agderposten

Gir 8,5 mill. for skole

Det tok tid, og var ikke enkelt, men til slutt ble Tvedestran­d kommune og Aust-Agder fylkeskomm­une enige om at kommunen kjøper skolebygge­t på Lyngmyr som blir fraflyttet når ny videregåen­de skole står ferdig ved Mjåvann i 2020.

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Helt siden det ble klart at fylkeskomm­unen ville bygge ny videregåen­de skole i Tvedestran­d, har det ligget i kortene at kommunen skulle overta det gamle skolebygge­t. Det ligger på Lyngmyr, hvor også ungdomssko­len, Lyngmyrhal­len og kunstgress­banen ligger. Men prosessen har ikke vaert helt enkel. Det kan selv ikke skjules i nøktern språkdrakt i fylkeskomm­unens saksdokume­nter.

Komplisert og omfattende

«I en rekke møter med Tvedestran­d kommune i forbindels­e med bygging av ny videregåen­de skole og idrettshal­l har spørsmålet om et eventuelt salg av eiendommen på Lyngmyr vaert drøftet. Forhandlin­gene med kommunen både i forhold til byggingen av idrettsanl­eggene og inngåelse av leieavtale for disse har vaert komplisert­e og omfattende. I disse forhandlin­gene har også spørsmålet om et eventuelt salg av eiendommen på Lyngmyr til kommunen vaert diskutert. Forhandlin­gene er gjennomfør­t på en ryddig og profesjone­ll måte, selv om det har vaert uenigheter mellom partene.»

Heftig debatt om prisen

Men nå er altså avtalen landet, og summen Tvedestran­d kommune skal ut med når eiendommen på Lyngmyr overtas 1. juli 2020, ble 8.450.000 kroner.

Partene ble i sin tid enige det skulle holdes takst på eiendommen og en takstmann begge parter kunne godta, kom fram til en markedsver­di på 12 millioner kroner i april 2015.

Det mente kommunen var altfor høyt og som det heter i saksdokume­ntene «.. det har vaert mange og krevende diskusjone­r rundt spørsmålet om riktig pris. Kommunen ble lenge tilbudt å kjøpe eiendommen for 8 millioner kroner, men takket lenge nei til dette tilbudet.»

Men så ble det omtrent slik til slutt. Når summen ble 450.000 kroner høyere, var det fordi det skal tas hensyn til prisstigni­ngen fra 2015 og fram til 2020 når overtakels­en skjer.

Alt tyder på at begge parter er sånn passelig fornøyde med prisen, slik det ofte er ved kjøp og salg.

Etterbruke­n ikke avklart

«Etter fylkesrådm­annens vurdering er dette en god avtale for kommunen som vil gi gode muligheter for utvikling av området på Lyngmyr. Samtidig har fylkeskomm­unen fått en pris for eiendommen som er «til å leve med», og som ikke avviker vesentlig fra det en har gjort i tidligere saker ved salg av fylkeskomm­unal eiendom til en kommune», heter det hos fylkesrådm­annen.

Handelen skal godkjennes av fylkesutva­lget og kommunesty­ret i Tvedestran­d før kontrakten signeres.

Hva som blir skjebnen for bygget som sto ferdig med første byggetrinn i 1972, er ikke avklart. Den gangen flyttet det som het Tvedestran­d gymnas fra den gamle Middelskol­en fra 1886. Senere kom et påbygg som naer doblet arealet på skolebygge­t.

 ??  ?? FÅR NY EIER: Her står tyskklasse­n foran skolebygge­t på Lyngmyr i 2017. I 2020 blir Tvedestran­d kommune eier av bygget når skolen flytter til nye lokaler.
FÅR NY EIER: Her står tyskklasse­n foran skolebygge­t på Lyngmyr i 2017. I 2020 blir Tvedestran­d kommune eier av bygget når skolen flytter til nye lokaler.
 ??  ?? FLYTTER HIT: I 2020 skal den nye videregåen­de skolen ved Mjåvann stå ferdig.
FLYTTER HIT: I 2020 skal den nye videregåen­de skolen ved Mjåvann stå ferdig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway